El 27 de gener es commemora el Dia Internacional en Memòria de les Víctimes de l’Holocaust.

Des de l’Ajuntament de Prats de Lluçanès recordem aquesta data perquè les víctimes no caiguin en l’oblit i honorem la seva memòria. Tal com declara la regidora de Patrimoni, Montserrat Juvanteny, la recuperació de la memòria és un acte de justícia, per això el poble compta amb tres llambordes Stolpersteine dedicades als pradencs Melcior Capdevila Roca, Josep Tarradellas Noguera i Francisco Rovira Viñolas deportats als camps de Mauthausen i Dachau.

Així doncs el proper dijous 27 de gener s’organitza la ruta per les llambordes Stolpersteine de Prats. El punt de sortida serà a Cal Bach a les 5 de la tarda. Es farà una lectura de record als pradencs deportats a camps nazis, Melcior Capdevila Roca, Josep Tarradellas Noguera i Francisco Rovira Viñolas i es netejaran les llambordes. També es recordarà a Roser Fluvià, reclosa al camp de Ravensbrük, que es preveu que se li instal·li la propera llamborda al poble. Hi col·laboraran els voluntaris de l’Institut Castell del Quer.

A més a més, a la biblioteca municipal Sant Jordi també s’hi instal·larà un racó de llibres i novel·les al voltant de la temàtica de víctimes i testimonis de l’holocaust.