Ruta de Lurdes

Descarregar el plànol amb els Senders Locals de Prats de Lluçanès AQUÍ

Recorregut de la ruta: 7,5km (amb possibilitat de fer-la de 4,5 km)

INICI : Passeig del Lluçanès  – Ctra. d’Olost

LLOCS D’INTERÈS

1- Sortim del passeig del Lluçanès per la carretera d’Olost seguint sempre el PR -C 44 (marques grogues i blanques )fins…..en direcció al Santuari de Lurdes, passant per la vorera que hi ha a mà esquerra. Quan s’acaba la vorera, ens desviem a l’esquerra per agafar el camí de Lurdes, tot seguit a mà dreta, hi ha la Font de la Bernadeta. Seguim el camí fins a l’ermita de Lurdes, des d’on es pot contemplar una magnífica panoràmica de la comarca del Lluçanès.

2- Anem en direcció cap a la gran creu de ferro sense deixar el PR C-44  tot passant pel cementiri, zona escolar i el pont que travessa la nova carretera. Just travessat el pont girem a la dreta i per corriols i entre arbres i baixades, ens menaran fins a la casa i església del Marçal. A 20 m la font del Marçal.

3- A 200 m ens desviem a l’esquerra. Després d’uns 200m deixem el camí i trenquem a mà dreta (si continuem 100m  podrem arribar a la bauma sepulcral de Font Guillera).

4- A uns 700m empalmem amb un camí ample i l’agafem tot pujant a mà esquerra. A 300 m tornem a deixar el camí i agafem a mà dreta un senderó que remunta  uns camps més enlairats. Al darrera podem veure una vista del poble de Santa Creu de Joglars. A 200 m trenquem a mà dreta i arribem a la Font de les Coves. ( En aquest punt, tenim l’opció de fer el retorn a Prats pel camí d’accés dels cotxes fins el pont que anteriorment havíem creuat).

5- Sense deixar el  PR, es continua per corriols i resseguint la vora d’un camp per reprendre el corriols fins arribar a un camí ample que ens portarà fins a la carretera de Lluçà, on la creuarem i les marques ens portaran fins a la Pedra Dreta.

6- Continuem travessant un altre  pont de la carretera nova, direcció Sant Pere del Grau, l’església de la masia del Grau, Just abans d’arribar a l’església, on hi ha una gran roca, deixarem el PR C-44 i prendrem un camí a mà esquerra que ens menarà a una casa de nova construcció i continuarem pel mateix camí fins arribar a la carretera que porta a Prats.

7- Travessarem la carretera i pel seu lateral esquerra arribarem al poble.