22.4 C
Prats de Lluçanès
dilluns, 25 de setembre de 2023
Inici Educació, Joventut i Igualtat

Educació, Joventut i Igualtat

Rosa Vilà Garet – ERC Prats

Nascuda el 1994. Pradenca de tota la vida, arrelada al poble i als esdeveniments. Ha format part d’entitats com el futbol, la colla gegantera, la comissió de reis i l’associació d’educació en el lleure Esplai Paff. En la majoria d’elles, segueix vinculada. En l’àmbit professional, és mestra d’educació infantil i d’educació especial.

Podeu contactar a través del formulari de contacte:

  Accepto l'Avís Legal i la Política de privacitat d'aquesta web.

Educació

La regidoria d’Educació s’ocupa de donar suport i acompanyament als centres educatius del municipi amb els següents objectius:

• Participar activament amb les demandes que puguin tenir les escoles del municipi.
• Gestió i manteniment de l’Escola Bressol Municipal La Pitota.
• Participar en el Consell escolar de l’Escola Bressol Municipal La Pitota.
• Manteniment de l’edifici de l’Escola Lluçanès.
• Participació en el Consell Escolar Municipal.
• Continuar donant suport als projectes educatius de les escoles amb el medi ambient.
• Fomentar el treball conjunt entre els centres escolars del municipi.

Joventut

La regidoria de Joventut s’encarrega de tot el que té a veure amb el jovent de Prats: ocupació, formació, salut, habitatge, oci i lleure, suport a entitats juvenils, cultura, cohesió social i participació jove.

Des de Joventut es vol donar resposta a les necessitats del jovent del municipi amb l’objectiu de garantir la igualtat d’oportunitats. El món del jovent és transversal, és per això que des d’aquesta àrea es treballa de manera coordinada amb la resta d’àrees de l’Ajuntament en tot allò que té a veure amb el jovent.

Treballem directament amb el jovent donant suport, dinamitzant, assessorant i posant a l’abast recursos i serveis. També s’obren processos participatius per tal que el jovent pugui participar directament en la presa de decisions del municipi i que puguin decidir com haurien de ser algunes de les activitats adreçades a ells i elles.

Igualtat

La regidoria d’Igualtat impulsa accions per garantir la igualtat real de tracte, d’oportunitats i de resultats entre dones i homes i per garantir la no discriminació i el respecte a la diversitat sexual i de gènere en tots els àmbits del poble.

L’eix de les polítiques i de les actuacions de la Regidoria se centra en la lluita contra la desigualtat i el sexisme i en l’aposta per l’equitat de gènere, és a dir, l’aposta per la igualtat real i efectiva, el reconeixement, la llibertat i la justícia de gènere

Considerem, així mateix, que les desigualtats entre home i dona i per motius de diversitat LGTBI provenen de les desigualtats generades pel sistema sexista i patriarcal. És per això que la Regidoria promou una estreta coordinació entre les polítiques per la diversitat sexual i de gènere amb les polítiques adreçades a l’equitat entre dones i homes. Volem un poble de drets i oportunitats per a tothom en tots els àmbits de la vida (cultural, econòmic, social i polític).

Els principals objectius de la regidoria són:

• Aconseguir la igualtat real de drets, oportunitats i resultats entre dones i homes.
• Posar fi a l’exclusió de les persones amb cossos, identitats, expressions i desitjos fora de la norma de gènere.
• Posar en marxa i coordinar polítiques de lluita contra les violències masclistes i la LGTBIfòbia.
• Promoure els drets econòmics, polítics i socials de totes les dones en la seva diversitat i de les persones LGTBI, tot reforçant el seu reconeixement i visibilització.
• Incloure la perspectiva de gènere interseccional i LGTBI a tots els equipaments municipals.
• Treballar conjuntament amb les entitats d’aquest àmbit del territori.