Ruta de Santa Eulàlia

Descarrega’t la ruta AQUÍ

Recorregut de la ruta: 8,5km

INICI : Pl. Nova – Masia Sorribes

LLOCS D’INTERÈS

1.Sortim de la plaça Nova, carrer Major, plaça Vella i baixem pel carrer de la Bona Sort, al final del carrer agafem el camí, deixant a l’esquerra l’antiga fàbrica tèxil Puigneró i enfilem pel camí ample que ens durà a la casa de Sorribes. Continuem el camí de pujada, deixant a la banda dreta les cases del barri de la Bonavista.

2.Creuem la carretera de Prats a Sant Feliu Sasserra i seguim el PRC-44 i ens dirigim cap a l’església de Santa Eulàlia de Pardines, que trobarem a uns 1.500 m. Durant aquest trajecte trobarem diversos trams on encara es poden veure les restes d’un camí medieval.

3-Una vegada a Santa Eulàlia de Pardines, passarem per darrera l’església i la rectoria, travessarem pel camí que hi ha sobre la gran roca i baixant arribarem a l’antic molí de Galobardes, amb la casa reconstruida i el gorg que hi ha al seu costat. A 30 m. a la dreta del molí hi ha la riera Bassí amb confluència amb la riera de Prats. Després del molí, trencarem a mà dreta i enfilarem fins a la masía de Galobardes.

4.Enfilarem el camí que hi ha darrera la casa, i tot seguit ens desviarem primer a mà dreta i després a mà esquerra on agafarem un corriol que puja paral·lel a la riera Bassí (o del Soler) i arribarem a la Font del Clotet.

5-D’aquí continuarem pel corriol i a pocs metres agafarem el camí mès ample que ens portarà a la masia de Santa Llúcia (gran casa pairal que encara conserva la torre de defensa del Castell del Quer. Al seu costat hi ha l’església de Santa Llúcia del Quer o de Galobardes).

6. Passarem pel costat de la masia i ens dirigirem a la torre de tipus pairal del Serradet de Sant Antoni, al costat de la carretera. Baixarem per la carretera i entrarem al poble per les Tres Fonts, carrer Josep Cirera, plaça Vella, carrer Major i plaça Nova.