20.6 C
Prats de Lluçanès
dimecres, 4 d'octubre de 2023
Inici Serveis Escola bressol La Pitota

Escola bressol La Pitota

Escola bressol municipal La Pitota

Avinguda de Pau Casals, 47
08513 – Prats de Lluçanès
Telèfon: 93 856 06 26

Blog de l’Escola: https://blocs.xtec.cat/lapitota/

Twitter de l’Escola: https://twitter.com/LaPitotaEB

Horaris

  • De dilluns a divendres de 8:00h a 17:00h

Consulta el calendari escolar 2022-2023.

Es poden concertar visites posant-se en contacte amb la mateixa escola.

L’Escola Bressol La Pitota és de caràcter públic, depèn de l’Ajuntament de Prats de Lluçanès i té el suport del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. L’escola assumeix com a propi el caràcter plenament educatiu del primer cicle d’educació infantil, amb l’objectiu de donar un servei educatiu de qualitat i de respondre a les necessitats educatives actuals dels infants de zero a tres anys.

Es defineix com a escola catalana, integradora, activa, oberta, amb un ambient de tranquil·litat, llibertat, respecte i garantint el benestar físic i psicològic de l’infant.

“Una escola ha de ser un lloc per a tots els nens i nenes, no basada en la idea que tots són iguals, sinó que tots són diferents”. (Loris Malagutzzi)

Quin és el seu model pedagògic?

Promou l’infant com a persona amb capacitats i potencialitats, amb drets i valors, i com a persona que esdevé part activa i important en la societat.

El model pedagògic se centra en l’infant: és actiu, participatiu, relacional, constructivista, afectiu i d’escolta. Alhora es promou la curiositat i la creativitat, l’experimentació, la manipulació i la comunicació. Parteix de l’infant com a protagonista del seu aprenentatge. El concepte clau amb que treballa l’escola és el respecte per l’autonomia i la llibertat d’elecció.

Montessori, Waldorf, Pikler i Aucouturier, són algunes de les metodologies utilitzades a través de les propostes, els materials i els espais de l’Escola Bressol. No obstant, la Pitota, segueix els principis de Reggio Emilia, oferint un espai on cada infant és vist com un ésser intel·ligent ple de potencialitats, un lloc on l’infant pot explorar i descobrir, construir i expressar-se, escoltar i ser escoltat, un lloc on pares i mares, mestres i nens i nenes són protagonistes, co-aprenents i co-investigadors.

Amb el temps, la implementació del projecte a la Pitota ha anat evolucionant, adaptant-se a les necessitats dels infants i de la comunitat. L’equip de mestres ha anat perfeccionant la seva metodologia sobre la base de l’experiència que van adquirint en el dia a dia i en la seva formació permanent.

En la mateixa línia, l’espai físic de la Pitota, s’ha anat construint pensant en les necessitats dels infants, creant un ambient propici per a l’aprenentatge, al qual el nen/a se senti content i segur. Les diferents aules i dependències són estèticament decorades de manera que inspirin l’infant i puguin expressar-se en els seus llenguatges.

I quin és el paper de l’equip educatiu?

L’equip humà amb què compta l’escola bressol està format per set professionals de l’educació que creuen en l’enfocament, que es preparen constantment, que investiguen amb els infants. En la metodologia de Reggio la relació amb l’educador i el nen/a és bidireccional, per tant, de vegades és guia i de vegades aprenent.

Als infants no se’ls dona la resposta, sinó que aquesta es busca conjuntament. La seva funció és construir un vincle emocional segur vers l’infant, perquè desenvolupi el seu potencial. Això només és possible si l’infant se sent respectat, acollit i estimat en tot moment.

El centre vetlla per crear un ambient proper i de confiança que faciliti el diàleg escola- família. Les entrevistes, les reunions informatives, les festes del poble, són alguns models de participació, així com l’AMPA i el Consell Escolar.

L’escola bressol La Pitota diposa dels següents serveis:

  • Menjador
  • Dormitori
  • Acollida

Consulteu els horaris i les tarifes de l’Escola Bressol La Pitota AQUÍ.

Contacteu amb La Pitota a través del següent formulari:

  Accepto l'Avís Legal i la Política de privacitat d'aquesta web.