Del 14 al 16 d’octubre se celebraran les Jornades de Memòria històrica amb diverses activitats. Aquestes han estat treballades des del grup de memòria històrica del poble i tenen l’objectiu de fomentar el coneixement del fets passats i de reconeixement a la recerca local feta.

L’acte que donarà el tret de sortida serà l’homenatge a Lluís Companys que es farà divendres 14 d’octubre, a 2/4 de 9 del vespre, on també tindrà lloc la inauguració de l’obra escultòrica d’Enric Pla Montferrer dedicada al president Companys als Jardins del Doctor Grau.

Dissabte 15 d’octubre tindrà lloc una ruta organitzada pel grup d’ERC pels espais de memòria del municipi. La sortida de la ruta serà a 2/4 de 12 del matí, al pati de l’escola FEDAC Prats.

Diumenge 16 d’octubre, a ¾ d’1 del migdia, als Jardins de Cal Bach es presentarà el llibre ‘Costa molt d’oblidar. Vivències de la Guerra Civil Espanyola (1939-1939)’ de Maria Antich Noguera. Edició a cura de Roser Reixach Brià. En cas de pluja, l’acte es traslladaria a Cal Bach.

Finalment, la biblioteca municipal Sant Jordi també se suma a les jornades posant a disposició de totes les persones usuàries un racó de llibres i documents sobre memòria històrica que es podrà consultar del 10 al 21 d’octubre.