L’Ajuntament s’adhereix a la Xarxa de Municipis per l’Econòmia Social i Solidària

El Ple de l’Ajuntament de Prats de Lluçanès va aprovar per unanimitat la seva incorporació com a membre de ple dret a la Xarxa de Municipis per l’Economia Social i Solidària (XMESS). La finalitat de la XMESS és promoure, reforçar i consolidar l’àmbit de les iniciatives socioeconòmiques per resoldre necessitats dels ciutadans, enfortir la qualitat de vida, la justícia social, la participació democràtica i la sostenibilitat. Busca més informació aquí.

 

Moció de suport a la Vaga de Dones del 8M

El col·lectiu feminista del Lluçanès, La Fetillera, va instar als ajuntaments a aprovar una moció en suport a la Vaga de Dones convocada pel 8 de març. En aquest ple la moció va aprovar-se per la unanimitat de tots els membres. La instància acorda donar suport als col·lectius i sindicats que han convocat la vaga, fer arribar a totes les treballadores públiques la informació sobre els drets que tenen per secundar aquesta vaga, així com els motius pels quals es convoca o animar a la població a assistir als actes de concentració i  mobilització.

 

L’Espai aprova els reglaments d’ús

Per a poder regular degudament els serveis de L’Espai, s’han redactat dos reglaments que marquen les normes d’ús del nou equipament municipal. El primer regula l’Hotel d’Entitats. Aquest reglament, a través d’una proposta inicial de l’equip de govern,  es va esmenar i modificar en una reunió oberta amb totes les entitats del municipi, abans de passar per l’aprovació definitiva al ple.

El segon reglament fa referència al servei de Coworking, l’espai dedicat al cotreball. En la propera junta de govern s’aprovaran els preus públics. La regidora de promoció econòmica del municipi, Montse Juvanteny, va explicar al ple que diferents particulars i col·lectius ja s’han mostrat interessats per a poder utilitzar aquest nou servei.  El Ple va aprovar els dos reglaments per unanimitat.

 

Cessió de terrenys per les obres de la Rotonda

La futura rotonda de la cruïlla de les carreteres BV-4401, B-431 i el carrer Josep Cirera ha fet un pas. El ple va aprovar la cessió dels terrenys a la Diputació de Barcelona, que serà l’ens que executarà les obres de construcció d’aquesta rotonda, a l’entrada sud del poble. Aquest és un tràmit necessari per a poder iniciar les obres, previsiblement a la tardor d’aquest 2018.

El ple també va aprovar la pròrroga del conveni del SAIAR, una moció en suport al poder adquisitiu del sistema públic de pensions o una altra en defensa de la immersió lingüística i en suport a l’escola catalana.

Recupereu el vídeo del ple aquí: