Prats de Lluçanès ha programat una setmana d’activitats per reivindicar la lluita de la dona i la igualtat en el marc del Dia de les Dones.

El dijous dia 8 els actes començaràn amb la concentració davant de l’Ajuntmaent a les 12 del migdia. Al vespre hi haurà la segona edició de ‘Dones i Guerres’. La primera edició va ser fa un mes en la celebració dels actes de Santa Àgata. ‘Dones i Guerres’ planteja un espai amable on compartir reflexions sobre el treball productiu i reproductiu de les dones, sovint invisible. L’acte serà a Cal Bach a les 5 de la tarda, el mateix dijous 8 de març i està organitzat per La Casa de l’Heura.

 

El diumenge 11 els actes per commemorar el Dia de les Dones seguiran amb el Racó de les Experiències del mercat. L’espai setmanal es dedicarà a construir la mandala de les dones, que es construirà amb els objectes que hi porti cadescú.

Al vespre  se celebrarà el segon Sopar de dones de totes les edats. A partir de les 7 del vespre, a la Sala Cal Bach, les dones de Prats de Lluçanès compartiran menjar, experiències, música, consells, lectura, ball i tot el que elles vulguin. L’acte l’organitza el col·lectiu Fem Safareig i l’Ajuntament.

 

Per altra banda, el Casal del Jovent de Prats de Lluçanès ha organitzat un cicle de dues sessions de cinema d’igualtat. Serà el dimarts 13 i dimecres 14 durant la tarda al casal.

 

El ple dóna suport a la Vaga de Dones del 8M

El col·lectiu feminista del Lluçanès, La Fetillera, va instar als ajuntaments a aprovar una moció en suport a la Vaga de Dones convocada pel 8 de març. Al ple de l’Ajuntament de Prats del 18 de febrer va aprovar aquesta moció. La instància acorda donar suport als col·lectius i sindicats que han convocat la vaga, fer arribar a totes les treballadores públiques la informació sobre els drets que tenen per secundar aquesta vaga, així com els motius pels quals es convoca o animar a la població a assistir als actes de concentració i  mobilització.