Prats de Lluçanès celebra la diada de Sant Jordi 2024 amb una àmplia proposta d’activitats culturals i tradicionals, durant la segona quinzena del mes d’abril. Els actes s’han organitzat des de l’àrea de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Prats de Lluçanès, de la mà dels centres educatius i de diverses entitats del municipi.

Els actes començaran el dijous 18 d’abril, amb la xerrada Dels nostres avis als nostres dies: l’arrel com a material artístic, a càrrec d’Alba Careta, que tindrà lloc a 2/4 de 6 de la tarda a l’Espai Social de la gent gran.

El dissabte 20 d’abril, es projectarà el curtmetratge Poetesses de casa, que anirà acompanyat del debat titulat Ens cal la poesia? i d’un piscolabis. Aquesta activitat l’organitza Gaudir d’Art i Dones que cremen romaní, a l’Espai, a les 6 de la tarda.

Per altra banda, el mercat del diumenge 21 d’abril serà la localització del taller de pintura artística Jocs florals. El gest de la rosa; una activitat dinamitzada per Marta Such i adreçada a totes les edats.

El dia de Sant Jordi, dimarts 23 d’abril, l’activitat se centrarà als carrers i a les places del poble amb les parades de roses i llibres. Com és habitual, la diada també tindrà molt protagonisme als centres educatius. Durant el matí, a l’Institut Castell del Quer, es celebrarà el concurs literari i de fotografia Isidre Beltrà, i l’alumnat de 3r d’ESO farà venda de roses. A més a més, a les 10 del matí, els Jardins de la Farmàcia Vella acolliran l’actuació de les dues bandes escolars amb la Colla Gegantera de Prats de Lluçanès, i s’hi celebrarà el XVII Certamen Literari. Per tancar la jornada, de 6 a 7 de la tarda, es farà un taller de papiroflèxia i un berenar a la plaça de l’Església, organitzat per la Unió de Botiguers i Comerciants.

Els actes seguiran el divendres 26 d’abril, a 2/4 de 6 de la tarda, a l’Espai Social de la gent gran, amb un concert de la Coral de Prats de Lluçanès que anirà acompanyat d’un berenar. L’acte té un preu de 5€ i les inscripcions es poden fer al Centre de dia, fins el 24 d’abril.

Concert Udolç, cançons de tradició oral

El diumenge 21 d’abril, a les 6 de la tarda, la trompetista i cantant de jazz Alba Careta i el cantautor i productor Henrio presenten Udolç a la Sala Polivalent, una coproducció del ‘Càntut. Cançons de tradició oral’ i la Fira Mediterrània de Manresa.

Les entrades anticipades (5€) es poden comprar a l’Ajuntament o en aquest enllaç.

Racó infantil sobre la diada a la biblioteca municipal

Paral·lelament, del 22 al 26 d’abril, la biblioteca municipal disposarà d’un racó infantil amb llibres sobre la llegenda de Sant Jordi i la diada.

Exposició de treballs i projectes

Del 23 d’abril al 5 de maig, a la Sala Cal Bach, hi hauran exposats els treballs i projectes Certamen Literari escolar dels alumnes de l’escola Lluçanès i l’escola FEDAC Prats, i del Concurs literari de fotografia Isidre Beltrà, de l’alumnat de l’Institut Castell del Quer.

Campanya “A l’abril cada paraula val per mil”

Al llarg de tot el mes d’abril, els establiments de Prats participen en la campanya impulsada pel Consorci per a la Normalització Lingüística i el Consell Comarcal d’Osona “A l’abril cada paraula val per mil”, que té l’objectiu de sensibilitzar a la ciutadania de la riquesa lingüística, i despertar l’interès i la curiositat per la llengua. Consulta tota la informació aquí.