Prats de Lluçanès comença l’any amb la celebració de la Festa Major de Sant Vicenç, en honor al patró del poble. Un any més, la plaça Vella tornarà a vibrar amb la tradicional Trencadansa i els ballets de Sant Vicenç, entre una àmplia proposta d’activitats culturals per a totes les edats.

Aquest passat cap de setmana, representants de l’equip de govern de l’Ajuntament, acompanyats dels membres de les entitats implicades en l’organització de la festa, han presentat oficialment el cartell d’enguany, que té com a protagonista una imatge de la pradenca Montse Argerich. El cartell mostra un dels símbols més característics de la cultura pradenca, l’almorratxa, el recipient de vidre amb uns petits brocs que conté l’essència del ball de la Trencadansa representat tradicionalment per la Festa Major.

El pregó, a càrrec del docent de l’Institut Castell del Quer, Lluís Forcada i Comas, que malgrat la seva jubilació manté el vincle amb el centre a través del projecte de Teatre de 4t d’ESO, marcarà el tret de sortida de la festa. Tindrà lloc el divendres 19 de gener a 2/4 de 9 del vespre a l’Espai, i es podrà seguir la retransmissió en directe al canal de Youtube PratsTV. Durant l’acte, també s’anunciarà la persona homenatjada en aquesta Festa Major.

El mateix divendres, a les 10 de la nit, el pavelló municipal promet Festa Grossa, un espectacle del duet Fel Faixedas i Carles Xuriguera que homenatja els seus “25 anys de penes i glòries” a dalt dels escenaris. Les entrades es poden comprar a través de la web o a Cal Bach per un preu de 12 euros. També es podran adquirir el mateix dia de la funció a taquilla per 15 euros. La festa continuarà al mateix espai, amb les actuacions gratuïtes de kiwi_rumba i PD Salas Xic.

Dissabte, a 2/4 d’1 de la nit, els pradencs i pradenques amb ganes de ballar estan citats de nou al Pavelló Municipal, on s’hi ha programat un concert de Sicuta Versions i Pelukass, que anirà seguit de la música de DJ Calvins per acabar la festa. Diumenge al matí, la Sala Polivalent acollirà l’acte de commemoració del 140è aniversari del naixement del mestre Joaquim Pecanins Fàbregas, el qual comptarà amb l’Associació Coral de Prats de Lluçanès, la coral de l’EMAL i Lluçaveus, amb la participació de Glòria Ballús Casóliva, estudiosa del mestre.

Per altra banda, la programació de dilluns 22 de gener, el dia més esperat de la Festa Major, començarà a les 11 del matí a davant de l’Ajuntament, amb la formació del seguici acompanyats dels Gegants de Prats i l’Orquestra Maravella per dirigir-se a l’Ofici Solemne cantat per l’Associació Coral de Prats a l’Església Parroquial. En acabat, es farà el cant dels Goigs de Sant Vicenç i la ballada de gegants, que iniciarà el recorregut fins a la plaça Vella, on tindrà lloc la Trencadansa i els ballets de Sant Vicenç, seguits d’una ballada dels gegants. A continuació, als jardins de Cal Bach, es donaran per tancats els actes del matí amb un brindis de Festa Major.

A 2/4 de 6 de la tarda, l’Orquestra Maravella protagonitzarà el Concert de Festa Major i sardanes al pavelló municipal. Més tard, a les 10 del vespre, a l’Espai, el mateix conjunt oferirà la Lluïda Serenata i, per cloure la celebració, a 2/4 de 12 de la nit es farà el Ball de gala, al pavelló municipal, també amb l’Orquestra Maravella.

El regidor de Cultura i Festes, Jordi Batriu, ha destacat que “la programació d’aquest any gira al voltant de les propostes més tradicionals com són la Trencadansa i els ballets de Sant Vicenç. Tot i això, també hi ha novetats com la recuperació del repic de campanes per anunciar l’inici de la Festa Major, el brindis o l’homenatge al mestre Pecanins”.

L’Ajuntament vol agrair la tasca de totes les persones i entitats que fan possible l’èxit i el bon funcionament de totes les activitats que omplen el programa; des de la Comissió de Festes fins el personal de l’Ajuntament i la gran quantitat de voluntaris i voluntàries implicats en l’organització.

Tota la informació actualitzada es pot consultar a través de les xarxes socials de l’Ajuntament (Instagram, Twitter i Facebook), on us animem a compartir les vostres imatges de la festa amb l’etiqueta #FMSantVicenç2024

Consulta aquí el programa complet de la Festa Major 2024