La setmana següent a la del Corpus, Prats de Lluçanès celebra cada any les populars Festes dels Barris. Enguany, degut a la coincidència amb la revetlla de Sant Joan, les festes es van celebrar del 12 al 16 de juny.

Cada barri va organitzar jocs de cucanya per a la mainada als punts tradicionals i a la nit es van celebrar diverses activitats i les votacions dels hereus, les pubilles, les dames d’honor i els fadrins de cada barri (d’entre tot el jovent entre 18 i 25 anys).

Com sempre, es va començar al barri dels Capgrossos. El dilluns 12 de juny a 2/4 de 6 de la tarda a la Pista del Passeig es va inaugurar la setmana de les festes dels barris amb els tradicionals jocs de cucanya. A 2/4 de 10 del vespre, a. capdemunt del Passeig, hi va haver una trobada d’acordionistes, exhibició de salsa i de cutting shapes i es va procedir a escollir la pubilla i l’hereu. Els afortunats d’enguany van ser la Carla Soler Muns i en Gerard Roma Casado.

El dimarts 13 va ser el torn del barri de les Sargantanes. A les 6 de la tarda, a la plaça Nova, hi van haver els jocs de cucanya per a la quitxalla. La novetat d’enguany, va ser un sopar organitzat pel veïnat que va agrupar a més de 100 persones. Tot seguit, al mateix lloc, es va poder gaudir amb d’una actuació de country infantil. La pubilla i l’hereu de les sargantanes van ser la Marta Naranjo Puig i en Marc Casas Vall.

El dimecres 14 de juny els veïns del barri dels Llangardaixos van sortir al carrer. A les 6 de la tarda, a la plaça Onze de Setembre, es van celebrar els jocs de cucanya pels més petits. A les 10 del vespre, al mateix lloc, hi va haver el ball popular amenitzar per Jordi Bruch. La pubilla i l’hereu dels Llangardaixos van ser la Mariona Font Reguant i l’Albert Ferrer Soler.

El dijous 15 de juny, el barri dels Escuraossos van començar la seva festa a les 6 de la tarda a la plaça Vella, amb els jocs de cucanya per a la quitxalla. A les 10 del vespre, al mateix lloc, van ballar amb el repertori de Jordi Bruch. La pubilla i l’hereu del barri van ser la Maria Vilà Vendrell i l’Arnau Serra Garet. Aquest dia va coincidir amb la celebració del dijous de Patum, fet que va propiciar que la gent més jove no fos present a la plaça a l’hora de l’entrega dels premis. La única assistent va ser la Marina Vilà, escollida com a 2a dama d’honor.

L’ultim dia va ser el torn del barri de les Salamandres. A les 6 de la tarda, a la plaça de Catalunya, es van celebrar els tradicionals jocs de cucanya. A les 10 del vespre, al mateix lloc, es va tancar la setmana de les festes dels barris amb el ball amenitzat per Jordi Bruch. La pubilla i l’hereu de les Salamandres van ser la Mar Pujol Ruiz (a la foto) i en Sergi Costa Ribó.

El pròxim dia 24 de juny, durant la mitja part del ball de gala de la nit de Sant Joan, d’entre tots els escollits de cada barri sortirà la nova pubilla i el nou hereu de Prats de Lluçanès, que prendren el relleu a Judit Solanas Muntadas i Just Font i Roset.