Del 2 al 5 de febrer, Prats de Lluçanès commemorarà Santa Àgata per rememorar la crema i el saqueig del poble, el 5 de febrer de 1714, en plena guerra de Successió, per part de les tropes borbòniques de Felip V.

L’Ajuntament de Prats de Lluçanès, de la mà de diferents persones i col·lectius del poble, ha preparat una diada reivindicativa que comptarà amb diferents activitats repartides al llarg de tot el cap de setmana.

Els actes començaran el divendres, amb la presentació d’alguns treballs de recerca de l’Institut Castell del Quer, a 2/4 de 9 del vespre, a la sala d’actes de l’Espai.

La programació continuarà dissabte a les 11 del matí, amb una ruta participativa amb motiu del 85è aniversari de l’entrada de les tropes franquistes a Prats de Lluçanès. La sortida anirà a càrrec de Roser Reixach i Anna Gorchs i comptarà amb la participació de diferents entitats del municipi, així com de persones a nivell individual. Per altra banda, a les 4 de la tarda, el Pavelló Municipal acollirà una Ballada doble de sardanes amb la Cobla La Principal de Llobregat i la Jovenívola de Sabadell (entrada a taquilla: 5€). Ambdues activitats compten amb la col·laboració d’Òmnium Cultural Osona-Lluçanès.

Diumenge, a 2/4 d’1 del migdia, Esther Lázaro, de la cia. Therkas Teatre, oferirà un concert de cançons de guerra i exili a la Plaça de l’Església. Per acabar, dilluns 5 de Febrer, dia de Santa Àgata, es farà el tradicional repic de campanes a les 12 del migdia a l’Església de Sant Vicenç.

Coca de Santa Àgata

Durant tot el cap de setmana, es podrà comprar la coca de Santa Àgata al Forn J.Bruch i a la Pastisseria Girvent. Es tracta d’una delícia amb una massa assaonada a base de mel, avellanes, ametlles, nous i figues que es menja amb motiu de la diada i que recorda la crema del poble.