Després de la retirada d’objectes i materials, definitivament ja han començat la primera i la segona fase de rehabilitació del Teatre Orient.

Les dues primeres fases de la reforma tenen un pressupost de 1.006.327,02 € i compten amb una subvenció de 680.000 € provinents de la Generalitat de Catalunya i de la Diputació de Barcelona. Paral·lelament, l’Ajuntament de Prats de Lluçanès ja ha aprovat per Ple la licitació de la tercera fase del projecte, que compta amb una ajuda europea de 420.000 €, fet que hauria de cobrir bona part del cost d’aquesta fase.

Les obres han començat amb la retirada de l’antiga teulada i la resta d’elements estructurals no protegits. En aquest sentit, l’alcalde, Jordi Bruch, s’ha mostrat molt satisfet per la notícia, després d’un procés ple d’entrebancs. “Amb tot, i malgrat les dificultats viscudes en els darrers mesos, estem contents d’iniciar finalment les obres. És un pas molt important pel nostre poble. El potencial d’aquest equipament és infinit i saldarà un deute històric amb els veïns i veïnes de Prats”, ha afirmat.

Segons les previsions, les obres, que van a càrrec de l’empresa Serviobres Queralt, SL., haurien d’estar acabades a finals d’aquest any 2024.