Foto: FC Pradenc

L’Ajuntament de Prats de Lluçanès aprovarà en el ple d’aquest dimecres 17 de gener la licitació per portar a terme el nou projecte de substitució de la gespa artificial i reforma puntual del camp de futbol municipal. El canvi garanteix la utilització d’un material sense microplàstics, més sostenible i en línia amb la normativa de la Comissió Europea que preveu prohibir les partícules de cautxú en camps de gespa artificial a partir del 2030.

Aquest nou projecte, que substitueix l’anterior aprovat al Ple del mes de maig de 2023, contempla dues fases. La primera fase fa referència a l’obra civil, la qual es manté sense canvis respecte a l’anterior projecte, amb la millora de la planimetria, del sistema de drenatge, de la seguretat del camp, de l’ampliació de la gespa a la zona tècnica i del tancament perimetral amb una tanca metàl·lica pel cantó de la carretera.

El principal canvi es portarà a terme en la segona fase del projecte, que fa referència a la substitució de la gespa. El nou document preveu canvis en el compost de la catifa de gespa, reduint quilos de cautxú i augmentant els d’arena de silici rodona. En tractar-se d’un material més dur, a sota hi haurà una capa de conglomerat de plàstic amb una durabilitat de 30 anys. Tenint en compte que la vida útil del camp de gespa artificial és de 15 anys, la capa de conglomerat de plàstic servirà per a dos períodes.

Pep Peraire, regidor d’Esports de l’Ajuntament de Prats de Lluçanès

La regidoria d’Esports i els responsables del FC Pradenc, que han treballat el projecte conjuntament, han visitat alguns camps de futbol on ja s’utilitza aquest tipus de compost amb eficàcia, com el de Vidreres.

El cost d’aquestes obres ascendeix fins als 460.000 euros. Està previst que els treballs s’iniciïn a partir del mes de maig i s’allarguin fins a l’agost, a temps per començar la nova temporada amb el camp renovat. Durant els mesos d’obres, els equips del FC entrenaran a Olost i jugaran els partits pendents fora de casa.