Aquest mes de gener, el Lluçanès dona el tret de sortida a la primera edició del programa Escola de salut, un projecte que oferirà tallers i xerrades sobre temes relacionats amb la salut als pobles que formen part de l’Àrea Bàsica de Salut Lluçanès (Lluçà-Santa Eulàlia de Puig-oriol, Olost, Oristà i La Torre d’Oristà, Perafita, Prats de Lluçanès, Sant Bartomeu del Grau i Sant Martí d’Albars). Les activitats són obertes a tota la població.

En el marc d’aquest programa, el proper dilluns 29 de gener, Prats de Lluçanès acollirà la primera xerrada relacionada amb la prevenció de caigudes. L’activitat tindrà lloc a l’Espai Social de la gent gran, de 2/4 de 5 a 6 de la tarda. Les incripcions es poden fer de forma online o presencialment a l’ajuntament.

Fins el mes de juny, està previst que les activitats girin entorn a temes d’interès per a la gent gran com les caigudes, últimes voluntats i eutanàsia, i també es preveu realitzar d’una passejada saludable, entre altres.

Les activitats s’organitzaran de forma mensual, tindran una durada d’una hora i mitja i aniran a càrrec dels professionals de l’Àrea Bàsica de Salut. Les temàtiques variaran cada mes i seran les mateixes en els diferents municipis on s’ofereix.

El projecte està impulsat per l’Àrea Bàsica de Salut amb la coordinació del Consorci del Lluçanès i la col·laboració dels ajuntaments dels pobles implicats. Amb aquestes activitats es persegueix millorar els coneixements i les habilitats en salut dels seus assistents, apropant els professionals de l’atenció primària a la comunitat i promovent xarxes de relació.