Els actes de la Diada Nacional de Catalunya a Prats es van celebrar durant tot el cap de setmana. El dissabte 9 de setembre el Pare Sala va fer una xerrada de comiat en clau d’humor per la seva jubilació voluntària a l’Espai Social. Les sardanes de la tarda, es van haver de suspendre per la pluja. El diumenge, dins els actes del mercat de fi de rebaixes, La Maleta de Lleure va fer un taller de xapes i un mural a la plaça de l’Església.

El dia de la Diada, a 2/4 d’11 del matí es va fer la tradicional ofrena floral al monument de Rafael Casanova.

Seguidament, els autocars de l’Assemblea Nacional Catalana van partir cap a Barcelona, a la manifestació convocada per l’ANC i Òmnium. A la manifestació, a més d’un nombre destacat de pradencs i pradenques, hi van participar també els Gegants. Aquells qui no van poder anar a la manifestació de la capital, també es van trobar a la plaça de l’Església a les 5 de la tarda per fer el símbol humà ‘+’, protagonista d’aquesta diada.

  

Per altra banda, entitats esportives de la població també van celebrar la Diada pujant una senyera o estelada a cims de Catalunya. La Unió Excursionista de Prats va pujar al Pedraforca i Set de Córrer al Cim d’estela.