PRESENTACIÓ DEL LLIBRE “ORIOL JUNQUERAS. FINS QUE SIGUEM LLIURES”

El diumenge dia 2 de desembre a 3/4 d’1 a la Plaça de l’església tindrà lloc la presentació del llibre dedicat a Oriol Junqueras, que es troba en presó preventiva des del 2 de novembre del 2017. En aquesta presentació estarem acompanyats de l’autor del llibre, Sergi Sol, i de Diana Riba, dona de Raül Romeva.

PROPOSTES D’ACORD AL PLE D’OCTUBRE

Durant l’apartat de mocions del Ple municipal celebrat el dia 30 d’octubre, es van aprovar per unanimitat les tres propostes presentades:

– Moció pel dret a morir dignament, per adherir-se a l’Associació Dret a Morir Dignament – Catalunya, i exercir una pedagogia cívica i informativa en aquest àmbit.

– Moció de suport al Correllengua, donant suport a aquesta iniciativa com a element reivindicatiu en favor de l’ús social de la llengua catalana arreu dels Països Catalans.

– Moció de suport a la resolució 92/XII del Parlament de Catalunya, presentada conjuntament per PDECAT i ERC, per a demanar diàleg, acord i respecte, condemnar les amenaces i l’aplicació de l’article 155, i refermar el compromís dels valors republicans i aposta d’abolició de la monarquia.

PLA D’ORDENACIÓ URBANÍSTICA MUNICIPAL

Finalment, el POUM està publicat i és d’aplicació sobre l’urbanisme de Prats de Lluçanès. Una eina imprescindible i interessant, nascuda de la voluntat del govern d’ERC a l’etapa 2003-2007, a qui fem un reconeixement per haver emprès aquest camí. Un camí que ha estat llarg i que des d’ERC ens sembla que no ha seguit el millor dels traçats, no fent – per exemple- prou explícits tots els procediments de participació ciutadana, de compartir la construcció d’aquesta eina amb les veïnes i veïns del municipi. Així les coses, i després de culminar els tràmits necessaris, és una norma amb marge de millora que ja és d’aplicació al municipi.