Prats de Lluçanès celebra la Setmana Santa amb una vintena de propostes per a totes les edats, entre el 23 de març i l’1 d’abril. L’Ajuntament, de la mà de diverses entitats del poble, presenta una setmana plena de celebracions que impliquen directament un component religiós, amb un rerefons de costum i tradició cultural arrelat amb força al poble. Podeu consultar tota la programació AQUÍ.

Les activitats començaran el dissabte 23 de març amb els Campionats de Catalunya d’Orientació. El mateix dia, Anna Gorchs i Roser Reixach presentaran el llibre Roser Fluvià, una pradenca a Ravensbrück. Diumenge de Rams, el centre del poble gaudirà, com és habitual, del Mercat setmanal, i al migdia es farà la Benedicció de palmes i rams. A la tarda, serà el torn del Viacrucis, a Lourdes, i d’una sessió del cicle de cinema familiar Cinexic per als més petits.

El 27 de març, Dimecres Sant, tindrà lloc la benedicció de l’aigua i de la sal, a les 6 de la tarda, a l’Església Parroquial. Al mateix espai, a les 8 del vespre, es realitzarà la unció dels malalts.

El 28 de març, Dijous Sant, la Colla Gegantera de Prats organitza el Sant Xupitassu, a partir de 2/4 d’1 de la nit, a la Sala Polivalent. L’endemà, 29 de març, Divendres Sant, es farà el Viacrucis, a 2/4 de 8 del matí, pels carrers del poble. A les 6 de la tarda, tindrà lloc la Celebració de la Passió, a l’Església Parroquial. Per últim, a les 9 del vespre, es realitzarà la processó del Sant Enterrament, amb inici i final a l’Església Parroquial.

El 30 de març, Dissabte Sant, a les 9 del vespre, es farà la Vetlla Pasqual a l’Església Parroquial. Per altra banda, el 31 de març, Diumenge de Pasqua, començarà amb el Mercat setmanal al centre del poble i la Missa de Pasqua a l’església Parroquial, a les 9 del matí. A la sortida de la missa, a la plaça de l’Església, es farà una cantada de caramelles amb l’Associació Coral de Prats. Des de les 10 del matí, als carrers del poble, es realitzaran Balls de bastons a càrrec de la Colla Bastonera de Prats i dels Bastoners Estelladors de Prats.

L’1 d’abril, Dilluns de Pasqua, últim dia de celebració, es faran els Balls de bastons a les cases de pagès durant el matí. A les 11, a Sant Andreu de Llanars, tindrà lloc una missa. Seguidament, al mateix lloc, la Colla Bastonera de Prats realitzarà diversos balls de bastons.

Sorteig de 6 mones

La Unió de Botiguers i Comerciants de Prats de Lluçanès sortejarà 6 mones entre totes les persones que hagin fet compres en els establiments associats, entre el 24 i el 30 de març. Les persones guanyadores es donaran a conèixer Dissabte Sant, 30 de març, a la 1 del migdia a Cal Bach.