Els dies 3 i 4 de desembre, la sala Polivalent de Prats acollirà el laboratori artístic i teatral de Gaudir d’Art ‘Llet amb por’, un viatge poètic per la memòria de la guerra, protagonitzat per 20 dones del Lluçanès. 

Tal com van explicar en roda de premsa aquest dimecres membres de l’entitat Gaudir d’Art i la regidora de Patrimoni, Montserrat Juvanteny, la mostra es podrà veure el dissabte 3 de desembre a 2/4 de 9 del vespre i diumenge 4, a les 7 de la tarda. Les entrades ja estan a la venda i es poden comprar a les oficines de Cal Bach per un preu de 8 euros. 

Segons va exposar la directora d’art i guionista del projecte, Verónica Monzón, ‘el laboratori és fruit d’un taller de tres mesos on les dones han pogut compartir històries i experiències de la por que van viure a les seves cases després de la Guerra Civil.’ Així, s’ha desenvolupat un guió que està viu, ja que el proper 19 de desembre, passada la mostra en públic, es farà un taller amb l’alumnat de l’Institut Castell del Quer i es preveu que el projecte segueixi creixent.

Maria Àngels Parareda, membre de l’entitat Gaudir d’Art, va subratllar que el projecte teatral és un ‘homenatge a les mares i les dones de la vida de totes les participants i a les pors que han viscut i mamat.’ Les vint dones del Lluçanès protagonistes, majoritàriament grans, han estat les que han posat cara i coneixements al laboratori que ha anat avançant i fent camí en funció de les vides de les dones participants. A més, el projecte també compta amb la participació musical en directe de Mar Pujol i Sofia Páez, que han creat la música original de l’obra de forma desinteressada i amb molt compromís.

Durant la presentació, alguna de les protagonistes mencionava que aquesta experiència teatral ha estat ‘molt positiva i enriquidora, perquè ha estat un espai de trobada on totes s’han sentit identificades, on s’han sabut d’adaptar molt bé les unes a les altres’.

Per la seva banda, Montserrat Juvanteny, regidora de Patrimoni, va afegir la importància d’un projecte d’aquestes dimensions, que ‘aglutina dones i els dona oportunitats de donar veu a personatges i sentir-se empoderades.’

A més, i amb l’objectiu de facilitar la conciliació familiar, s’oferirà servei de canguratge gratuït a la Sala de l’U d’Octubre. Dissabte 3 a partir de les 8 del vespre i diumenge 4 de desembre a partir de 2/4 de 7 de la tarda. Inscripcions a https://pratsdellucanes.cat/serveis/servei-de-canguratge/.