Prats de Lluçanès rememora les víctimes de l’Holocaust amb un acte el dimecres 8 de febrer, a les 5 de la tarda, a l’Espai Social de la gent gran. Consistirà en una taula rodona que comptarà amb la participació de François Jené, fill de la deportada Braulia Cánovas; Marina Rossell, cantant i vicepresidenta de l’Amical de Ravensbrück; Esther Lázaro, investigadora, documentalista i secretària de l’Amical de Ravensbrück; Roser Reixach i Anna Gorchs, historiadores i investigadores de la Guerra Civil.

L’acte s’emmarca en la commemoració del Dia Internacional en Memòria de les Víctimes de l’Holocaust, el 27 de gener. D’aquesta manera, un any més, Prats de Lluçanès “honora i recorda la memòria de totes les víctimes que van patir les atrocitats del feixisme perquè no caiguin en l’oblit”, explica la regidora de Patrimoni, Montserrat Juvanteny.

En aquesta línia, en els últims anys, s’han realitzat diferents actes de memòria a les víctimes i s’han instal·lat tres llambordes Stolpersteine en homenatge a Melcior Capdevila Roca, Josep Tarradellas Noguera i Francisco Rovira Viñolas, pradencs deportats als camps de Mauthausen i Dachau.

La trobada ha estat organitzada per l’Ajuntament de Prats de Lluçanès i l’Amical de Ravensbrück, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona.