Es presenta CulturaMENT, un projecte nou al municipi que gira entorn de la cultura com a eina de transformació i inclusió social de les persones grans, especialment aquelles que pateixen algun trastorn de salut mental i els familiars i persones que en tenen cura.

L’Ajuntament de Prats de Lluçanès se suma al projecte impulsat per la Diputació de Barcelona: CulturaMENT, amb l’objectiu de posar la cultura i les arts al servei de de la salut mental de les persones grans. Així ho han explicat aquest dimecres en roda de premsa la regidora d’Acció Social, Montserrat Juvanteny, la directora de l’Escola de Música i Arts del Lluçanès, Rosa Rodríguez i la directora del Centre de Dia SAIAR Bonasort, Elisabet Torrebadella.

Montserrat Juvanteny ha detallat que amb aquest projecte ‘es vol trencar amb l’aïllament en que viuen sovint les persones grans que pateixen trastorns de salut mental i les persones cuidadores.’ Per això, des de l’àrea d’Acció Social i Cultura, es van començar a sumar esforços per iniciar el projecte al poble.

L’EMAL, a través dels talleristes Maria Ballús i Raúl Rodríguez, aportarà el coneixement cultural i artístic amb tres sessions d’expressió i moviment. ‘Ens fa molta il·lusió el projecte, ja que l’EMAL, com a centre públic que és, té per objectiu arribar a tota la ciutadania i a través d’aquesta iniciativa aportarem coneixement artístic i cultural a la gent gran, col·lectiu al que encara no havíem arribat’, ha explicat Rosa Rodríguez. 

Per la seva banda, Elisabet Torrebadella ha remarcat la importància del projecte pel fet que ajudarà a crear vincles, facilitar la comunicació i entendre i establir coneixements entre la gent gran i les persones cuidadores.

Les tres sessions de la primera edició de CulturaMENT seran els dies 4, 11 i 18 de novembre, de 10 a 12 del matí, el Centre de DiaSAIAR Bonasort. Les inscripcions es poden fer al mateix centre.

Es preveu que tot el projecte quedi documentat a través d’un vídeo, i obtenir així una peça artística del que ha suposat per a les persones assistents.

El projecte està organitzat per l’Ajuntament, l’EMAL, el Centre de Dia, amb el suport de la Diputació de Barcelona.