Aquest passat cap de setmana, Prats de Lluçanès s’ha omplert d’activitats amb les activitats de les Jornades Europees de Patrimoni i la festa ‘Tocats pel Bolet’.

La regidora de Patrimoni i Comerç, Montserrat Juvanteny, en fa una valoració positiva, ja que malgrat la inestabilitat del temps tots els actes es van poder celebrar amb èxit i posar en valor el patrimoni local i dinamitzar el poble amb activitats lligades al món del bolet.

Els actes van començar divendres dia 7 amb la presentació del llibre ‘Els Comèsolibes, el Merlí i d’altres bèsties. Aventures de canalla al Lluçanès d’abans de la guerra’. L’autora, Núria Comesòlibes va presentar l’obra a les escoles de primària del poble i a l’Espai Social de la gent gran.

A les 8 del vespre, la sala de Cal Bach va acollir el concert amb Mar Pujol i Marty Ollivant. Els actes van seguir amb la ruta per conèixer les vivències, anècdotes i curiositats de la Guerra Civil a Prats amb Anna Gorchs i Roser Reixach que va aplegar una trentena de persones el dissabte el matí.

El mateix dissabte a la tarda, el món del bolet va ser el protagonista d’una nova edició d’èxit de la festa ‘Tocats pel Bolet’ amb el taller d’estampació de bolets per a infants, la cercavila pel poble amb els Gegants de Prats  i la banda de música de l’EMAL i les degustacions de la cuina del bolet a la plaça de l’Església que van tancar amb la música de Doble Cara Group.

El darrer acte de les JEP va ser l’espectacle de la lectura de poemes de Montserrat Llorens ‘La Memòria no és de pedra’ a càrrec de les Dones que cremen romaní, celebrat a la sala de Cal Bach a causa del mal temps.