Sumar esforços per acabar amb les violències sexuals. Amb aquest objectiu l’Ajuntament de Prats i el Departament d’Interior han signat el conveni d’adhesió al Protocol de seguretat contra les violències sexuals en entorns d’oci de la Generalitat de Catalunya. La signatura ha tingut lloc aquest divendres al matí, en el marc de la visita que el conseller d’Interior, Miquel Buch, ha fet a Prats de Lluçanès.

Buch ha arribat al municipi on ha visitat el Parc de Bombers, ha conegut el centre, acompanyat de l’alcalde Jordi Bruch, el responsable de l’Oficina del Govern a la Catalunya Central, Pep Mas, el director general de la Direcció d’Administració de Seguretat del Departament d’Interior, Jordi Jardí, l’inspector cap de la regió d’Emergències Centre,  l’intendent sostcap de la Regió Policial Central, membres de l’equip de govern i el personal del parc.

A continuació, s’ha desplaçat fins a l’Ajuntament de Prats on s’ha fet la signatura del protocol de seguretat contra violències sexuals. Segons ha exposat Bruch, aquest protocol aporta criteris operatius als professionals de la seguretat per establir les pautes d’actuació davant de les violències sexuals al municipi i poder actuar també en la importància de la sensibilització sobre aquest tipus de violència masclista. Contempla també la formació de càrrecs electes, personal municipal i representants de les entitats del poble.

Buch també ha visitat les instal·lacions del consistori i ha signat el llibre d’honor. Posteriorment s’ha desplaçat fins al Consorci del Lluçanès on s’ha reunit amb els alcaldes del Lluçanès.