Totes les persones que tinguin fibrociment d’amiant, popularment conegut com a uralita, poden posar-se en contacte amb l’Ajuntament de Prats de Lluçanès qui està organitzant una recollida mitjançant una empresa autoritzada per a recollir i transferir aquest tipus de material i avançar amb la progressiva eliminació d’aquest residu al nostre municipi.

Així, l’empresa autoritzada per l’Agència de Residus Catalana (ARC) emprarà totes les mesures especials per tal d’evitar els riscos en la seva manipulació i transportar el fibrociment amb els requisits necessaris.

Segons s’ha explicat des de la regidoria de Medi ambient, encapçalada per la regidoraGlòria Borralleras, i amb Paco Garcia com a tècnic, la campanya es porta a terme després d’una demanda considerable per part de la població que no sap com gestionar aquest tipus de residu. Per tant, la regidoria es posa a disposició de totes les persones interessades per facilitar-los-hi la informació necessària per tramitar la gestió del fibrociment.

Així, totes les persones que disposin de fibrociment d’amiant es poden posar en contacte amb l’Ajuntament en horari d’oficina o trucant al 93 856 01 00 i facilitar les característiques del residu per valorar cada cas.

Des de la regidoria es recorda que el fibrociment d’amiant és un material molt utilitzat en la construcció format per ciment i fibres d’amiant. Va ser el 2002 quan se’n va prohibir la seva fabricació, comercialització i instal·lació. Si el fibrociment està en bon estat és segur però si es trenca o es desgasta les fibres es poden despendre i quedar suspeses a l’aire. Si són respirades es poden introduir al pulmó provocant greus malalties.