En el marc del Dia Internacional de les Dones, les regidories d’Igualtat dels municipis del Lluçanès, juntament amb el Consorci del Lluçanès, han preparat una àmplia programació d’activitats per reivindicar la igualtat entre homes i dones.

Com és habitual, des de fa quatre anys, el cartell del 8-M vol retre homenatge a les dones lluçaneses. Després de dedicar els cartells de les últimes edicions a una única dona, enguany, es tracta d’un reconeixement a tot el col·lectiu de dones pageses. Així, com a novetat, la campanya del 8-M 2024 al Lluçanès reivindica el paper de dotze dones del territori, una de cada municipi. Són dones pageses, pastores, agricultores i ramaderes, algunes d’elles ja jubilades amb tota una vida dedicada al bestiar, a la casa i a les feines de pagès; altres són dones actives que han mantingut negocis familiars vinculats a la pagesia i finalment dones joves amb idees emprenedores i projectes de futur. Les històries de les dones homenatjades es poden consultar a en aquest enllaç.

Consulta AQUÍ la programació completa del 8-M al Lluçanès.

 

El 8-M a Prats de Lluçanès

Un any més, Prats de Lluçanès s’implica en els actes del 8M amb xerrades, tallers i la lectura d’un manifest. Entre els tallers, en destaca la proposta per confeccionar un mural amb flors, oberta a tothom, que s’oferirà del 4 al 7 de març durant el matí al Centre de dia (SAIAR) Bonasort. A més a més i com a novetat, enguany, algunes de les activitats programades estan relacionades amb el món dels cavalls, coincidint amb la celebració del raid internacional Le Centaure que tindrà lloc al municipi els dies 8, 9 i 10 de març.

A banda del taller en commemoració del 8-M, les activitats que proposa Prats de Lluçanès en el marc del 8-M començaran el dimarts 5 de març, amb la xerrada Reminiscència. La dona rural, l’abans i l’ara. Serà a 2/4 de 6 de la tarda a l’Espai Social.

El 8 de març, Dia Internacional de les Dones, serà la data que concentrarà el gran gruix de les propostes. La jornada començarà amb dues activitats dirigides als infants de les escoles: per una banda, la xerrada El raid i el món dels cavalls, a càrrec de dues joves amazones del Lluçanès i, per altra banda, la reflexió Els oficis tenen gènere?. Les activitats del dia 8 seguiran amb la lectura de la declaració institucional, que tindrà lloc a les 12 del migdia a davant de Cal Bach, i la xerrada Sexualitat al Segle XXI: Nocions Bàsiques, amb Raquel Tulleuda, que acollirà l’Espai a les 7 de la tarda.

El dia 9 de març, a les 5 de la tarda, es farà una sessió de Doma natural a la Roca Xica, amb Jordina Baucells i Lanka. Finalment, el dia 10, a les 12 del migdia, tindrà lloc la presentació del llibre Violència en tres actes, de Jenn Díaz, a la sala d’actes de l’Espai. El dinar de dones i la música de PDs Kin K-Cau tancarà el programa d’actes organitzats al muncipi. Els tiquets per participar en el dinar ja es poden comprar en aquest enllaç.