Aquest mes de març ha entrat en funcionament el nou servei d’urgències territorial d’Osona que dona servei també als usuaris del Lluçanès.

Les persones que tinguin una urgència a la nit han de dirigir-se a l’Hospital Universitari de Vic. És l’únic punt d’atenció obert a Osona i el Lluçanès, tant per les urgències lleus com per les greus, de les 20h a les 8h els 365 dies a l’any. En horari diürn, les urgències greus també s’atenen a l’Hospital Universitari de Vic. Si no es pot accedir a l’Hospital amb mitjans propis, cal trucar al 112.

En horari diürn, les urgències lleus s’atenen de dilluns a divendres, als centres d’atenció primària. En cas que el centre de referència sigui un consultori que tanca al migdia, cal adreçar-se a l’àrea bàsica de referència oberta fins a les 20h.

Els caps de setmana i festius en horari diürn, les persones que tenen urgències lleus han d’adreçar-se al Punt d’Atenció Continuada (PAC) que tenen de referència, segons l’Àrea Bàsica de Salut a la qual pertany cada usuari. En el cas dels veïns i veïnes de Prats de Lluçanès, l’horari per a les urgències és el següent:

  • Caps de setmana de 8-14 h al CAP Prats de Lluçanès i de 14-20 h guàrdies localitzables al telèfon 93 856 05 00.
  • Nits de cap de setmana i laborables de 20 a 8 h: servei d’urgències territorial d’Osona, situat a l’Hospital Universitari de Vic

Per altres consultes fora d’aquest horari, cal adreçar-se al 061 CatSalut Respon, o al telèfon d’emergències 112.