Durant els mesos més calorosos de l’any, les donacions continuen sent imprescindibles. Es calcula que a l’estiu caldran 40.000 donacions per donar resposta a les més de 30.000 transfusions previstes de sang, plasma o plaquetes que necessiten els pacients dels hospitals catalans. Per aquest motiu, des del Banc de Sang, i sota el lema “Toca donar sang, toca rebre vida. Somriu, el teu gest salva moltes vides a l’estiu” recordem que la necessitat de sang és essencial.

Campanya de donació de sang a l’Espai de Prats de Lluçanès

Serà el dissabte, 19 d’agost, de les 5 de la tarda a les 9 del vespre, i diumenge, 20 d’agost, de les 10 del matí a les 2 de la tarda. Pots apuntar-t’hi en aquest enllaç.

Altres punts de donació durant el mes d’agost propers:

  • Dimarts 8 a Olost de 17 a 21 h.
  • Divendres 11 a Sant Boi del Lluçanès
  • i Rupit i Pruit de 18 a 21 h.
  • Diumenge 13 Viladrau de 10 a 14 h
  • Dijous 17 a Alpens de 18 a 21 h.

Al web donarsang.gencat.cat es poden consultar totes les col·lectes previstes per aquest estiu. A més, les persones que tinguin previst un viatge, poden consultar prèviament el web donarsang.gencat.cat/viatges i comprovar si hi ha algun impediment per donar sang a la tornada de segons quines destinacions.

Val de regal per dues entrades al Poble espanyol

D’altra banda, tots els donants i les donants que donin sang durant els mesos d’estiu, juliol i agost, rebran un val de descompte 2×1 per visitar les instal·lacions del Poble Espanyol a Barcelona, un espai històric amb més de 100 edificis representatius de l’arquitectura popular del país. A més, podran visitar l’exposició Un viatge fotogràfic. La construcció del Poble Espanyol sobre els orígens i procés d’edificació d’aquest recinte emblemàtic on la història es troba amb la cultura i l’oci.