Amb l’arribada de l’agost, l’activitat cultural a Prats de Lluçanès no s’atura. Enguany, l’Ajuntament torna a impulsar una nova edició del “Fes-te l’agost”, el cicle musical de petit format dels divendres d’agost.

Continuant amb la línia de la programació de l’any passat, des de l’àrea de Cultura es manté l’aposta per a propostes emergents, locals i del territori amb artistes d’alt nivell.

Aula 23

La programació començarà el divendres, 4 d’agost, amb Aula 23, el quartet de jazz New-Orleans. Aquest projecte neix de la trobada de músics; Joan Ramon Puntí (trompeta), Philipe Colom (saxo i clarinet); Albert Romaní (banjo tenor i guitarra) i Pep Cols (piano) per assajar la música de jazz en els seus orígens dins l’estil de swing, tot desenvolupant també un llenguatge i so propis. Un bon moment per transportar-nos a l’Amèrica i l’Europa dels anys 20 i 30.

Vicki Casas

El divendres, 11 d’agost, la cantautora autodidacta de Prats de Lluçanès, Vicki Casas, ofereix un concert pop-chill amb versions de pop-rock i cançons pròpies, plenes de lletres sensibles que són reflexes de moments viscuts. Per aquest 2023 prepara el seu primer EP de la mà del productor Luis Robisco.

Ferran Orriols

Ferran Orriols és la proposta del divendres, 18 d’agost. El cantant ens presentarà el seu disc “Plata” amb banda. Després d’una dècada d’èxits amb el grup Nyandú, Orriols decideix emprendre el seu projecte en solitari, gravant un disc a casa seva i assumint-ne la producció. Un treball superb, amb una col·lecció de cançons despullades de tot artifici tècnic i líric, deixant tot el protagonisme a la seva veu, a instruments com el sitar, la mandolina, el banjo, la guitalele, alguns teclats vintage, a més del baix, la guitarra acústica i espanyola. L’emissora musical iCat FM de Catalunya Ràdio ha escollit “Plata” com un dels 5 millors discos catalans del primer semestre del 2023.

Gemma Hummet

Gemma Humet serà l’encarregada de tancar el cicle musical de “Fes-te l’agost”, el divendres, 25 d’agost. La cantant i pianista ens presenta el seu nou espectacle “Miralls”. Acostant el moment més íntim del procés de creació, abans que ningú hi intervingui, tot fent un cara a cara entre artista i públic, com quan les cançons comencen a brotar. “Miralls” és revistar les cançons pròpies, però també és versionar autors que reflecteixen, que acompanyen, inspiren i identifiquen l’obra de Gemma Humet. Artistes des de Lluís Llach a Joan Baptista Humet, passant per Toti Soler o artistes més contemporànies com Clara Peya.

En format solitari, la cantant i pianista s’enfronta d’una manera clara, diàfana i sincera davant del mirall del públic, del mirall de l’escenari i, sobretot, del que es veu reflectit als seus ulls: els dubtes, les pors, i evidentment, les llums.

Gratuïtat dels espectacles, espai i horari

Tots els espectacles són gratuïts i es realitzaran als jardins de Cal Bach i de la Farmàcia Vella. Començaran a les 10 del vespre. En cas de pluja, l’esdeveniment quedarà suspès.