Del 27 de març al 9 d’abril, Prats de Lluçanès s’omplirà de propostes saludables en el marc de la segona edició de la Setmana de la Salut. Es realitzaran activitats, tallers i xerrades per informar, prevenir i fomentar sobre els hàbits saludables i l’activitat física entre la ciutadania.

La programació començarà dilluns, 27 de març, amb la visita i activitat a l’hort comunitari amb els alumnes de l’escola FEDAC i Lluçanès. El divendres, 31 de març, en l’horari habitual, el bicibús realitzarà una edició especial per celebrar 1 any del naixement d’aquesta iniciativa que promou el desplaçament en bicicleta dels alumnes a l’escola Lluçanès.

El programa continua el dilluns, 3 d’abril, amb l’activitat “Com fer un hort sense aigua?”, a les 4 de la tarda, davant la residència. El dimarts, 4 d’abril, a les 5 de la tarda, l’Espai Social de la gent gran acollirà un taller d’alimentació saludable. Les inscripcions es fan a través del correu acciosocial@pratsdellucanes.cat o durant les tardes al mateix Espai Social. Paral·lelament, a la mateixa hora, al Casal del Jovent es realitzarà l’activitat “Un moment, deixa’m sentir”, adreçada a joves d’entre 12 i 16 anys.

El dimecres, 5 d’abril, a 2/4 de 10 del matí, es farà una passejada saludable amb punt d’inici a la plaça de l’U d’Octubre. En acabar, hi haurà esmorzar per a totes les persones participants. Per a inscriure’s cal enviar un correu a acciosocial@pratsdellucanes.cat.

Els actes de la Setmana de la Salut també inclouen una jornada de donació de sang a l’Espai durant el dissabte i diumenge, 8 i 9 d’abril. Per inscriure’s com a donant, cal fer-ho a través de la web donarsang.gentcat.cat.

La regidora d’Acció Social, Montse Juvanteny, destaca que la programació va dirigida a persones de totes les edats, amb propostes a les escoles, al Casal del Jovent i a l’Espai Social de la gent gran, entre altres espais.

Els actes de la Setmana de la Salut coincideixen amb el Dia Mundial de l’Activitat Física (6 d’abril), i amb el Dia Mundial de la Salut (7 d’abril). La proposta va en línia amb els reptes i objectius consensuats al Pla Local de Salut de Prats de Lluçanès 2022-2025.