A partir d’avui, a Prats, així com a la resta de Catalunya, no es pot fumar a la via pública sense mantenir una distància interpersonal de com a mínim 2 metres. La prohibició afecta també terrasses de bars i restaurants.

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) ha publicat aquest dimarts les noves restriccions acordades amb el ministeri de Sanitat per a la contenció de la pandèmia de la Covid-19.

Aquesta prohibició també s’aplica a qualsevol dispositiu d’inhalació de tabac, pipes d’aigua, catximbes o assimilats. Els incompliments es sancionaran amb multes d’entre 100 i 3.000 euros en el cas de les infraccions lleus i fins als 600.000 en el cas de les molt greus.

La nova mesura també estableix que les activitats d’hoteleria i restauració tanquin abans de la una de la matinada, sense que puguin admetre nous clients a partir de la mitjanit. En aquests espais s’ha de garantir la distància interpersonal mínima d’1,5 metres en el servei de barra i una distància mínima entre taules o agrupacions de taules, d’1,5 metres, amb un màxim de 10 persones per taula o agrupació d’aquestes.

Inclou la recomanació de limitar les trobades socials a un màxim de 10 persones i continua la prohibició de consumir alcohol al carrer.