El Banc de Sang calcula que fins a finals d’agost, el hospitals catalans necessitaran 35.000 donacions de sang per atendre tots els malalts i accidentats. Per això, des de l’Ajuntament de Prats de Lluçanès es fa una crida perquè es participi a l’acapte de sang organitzat el 8 i 9 d’agost tenint en compte que en aquesta època de l’any les donacions baixen al voltant d’un 30% respecte la resta de l’any.

Enguany, a més, les necessitats de sang són més elevades per la represa d’operacions als hospitals que s’havien ajornat durant les setmanes més dures de la pandèmia.

Les donacions es podran fer a L’Espai (avinguda de Pompeu Fabra, 8) al llarg del dissabte 8 i diumenge 9 d’agost de 10 del matí a 2 del migdia i de 5 de la tarda a 9 del vespre, excepte diumenge que serà només al matí. Per fer-ho, però, cal reservar hora a donarsang.gencat.cat i seguir les mesures sanitàries vigents.

Reserva hora i “Multiplica’t per 10”

La nova campanya d’estiu proposa el repte d’aconseguir que 10 persones del seu entorn donin sang. A més de donar-ne, qualsevol persona pot utilitzar el ‘Multiplicador’, una eina que ens permet un enllaç propi per a compartir amb amics i familiars i animar-los a reservar hora per donar sang.

Des del web donarsang.gencat.cat/multiplicat podem crear la imatge i el nostre enllaç i compartir-lo directament des de Whatsapp o xarxes socials amb el nostre entorn. A més, cada cop que algú reservi hora a través del nostre enllaç rebrem un correu electrònic que ens avisarà que hem sumat una nova donació al nostre repte.

La campanya d’estiu es compartirà a les xarxes amb les etiquetes #etsIMPRESDCINDIBLE i #etsun10 .