Després de més de 20 anys d’espera el nou Teatre Orient és cada cop més a prop. Si fa un parell de setmanes la Generalitat de Catalunya va atorgar 370.000 euros per tirar endavant el nou Teatre Orient, un dels principals projectes d’aquesta legislatura, ara s’hi afegeixen més de 310.000 euros que la Diputació de Barcelona lliurarà a l’Ajuntament de Prats per poder tirar endavant el nou equipament cultural.

En total, 680.000 euros per fer realitat una reivindicació històrica al centre del poble i que ha d’ajudar a finançar-ne gairebé la totalitat, explica l’alcalde Jordi Bruch.

El nou Teatre Orient formarà part d’una illa cultural al bell mig del poble que ajudarà a reactivar l’activitat cultural i associativa a la capital del Lluçanès.

Actualment s’està a l’espera de licitar la redacció del projecte que inclourà les aportacions, tant pel que fa als usos com a nivell arquitectònic, que serviran per tornar a tenir un equipament cultural al centre del municipi. Unes aportacions que són fruit del treball conjunt i participatiu amb les entitats i la ciutadania.

 

Un Teatre tancat des dels anys 90

El teatre Orient és de propietat municipal des del desembre de 2014 després que l’Ajuntament de Prats, amb el llavors alcalde Lluís Vila, i els antics propietaris del Teatre arribessin a un acord.