Prats de Lluçanès celebra la Setmana Santa amb una vintena de propostes per a totes les edats, entre el 2 i l’11 d’abril. L’Ajuntament, de la mà de diverses entitats del poble, presenta una setmana plena de celebracions que impliquen directament un component religiós, amb un rerefons de costum i tradició cultural arrelat amb força al poble. Podeu consultar tota la programació AQUÍ.

El regidor de Cultura i Festes, Jordi Batriu, destaca la benedicció de Diumenge de Rams, com un acte “amb ingredients socials i festius molt importants per a les famílies de Prats”. A banda de les propostes més litúrgiques, aquest any tampoc hi faltaran els esperats balls de bastons i la cantada de caramelles, que també apleguen un gran nombre de persones.

El programa comença el 2 d’abril, Diumenge de Rams, amb el mercat setmanal durant tot el matí al centre del poble, la presentació dels recorreguts eqüestres del Lluçanès al pavelló municipal i la benedicció de palmes i rams, a 3/4 de 12, a la plaça de l’Església.

El 5 d’abril, Dimecres Sant, tindrà lloc la benedicció de l’aigua i de la sal, a les 6 de la tarda, a l’Església Parroquial. Al mateix espai, a les 8 del vespre, es realitzarà la unció dels malalts.

El 6 d’abril, Dijous Sant, la Colla Gegantera de Prats organitza el Sant Xupitassu, a partir de 2/4 d’1 de la nit, a la sala polivalent. L’endemà, 7 d’abril, Divendres Sant, es farà el Viacrucis, a 2/4 de 8 del matí, pels carrers del poble. A les 6 de la tarda, tindrà lloc la celebració de la Passió, a l’església Parroquial. Per últim, a les 9 del vespre, es realitzarà la processó del Sant Enterrament, amb inici i final a l’Església Parroquial.

El 8 d’abril, Dissabte Sant, a les 10 del vespre, es farà la Vetlla Pasqual a l’Església Parroquial. El 9 d’abril, Diumenge de Pasqua, començarà amb el Mercat Setmanal al centre del poble i la Missa de Pasqua a l’església Parroquial, a les 9 del matí i a les 12 del migdia. A la sortida de la missa, a la plaça de l’Església, es farà una cantada de caramelles amb l’Associació Coral de Prats. Des de les 10 del matí, als carrers del poble, es realitzaran balls de bastons a càrrec de la Colla Bastonera de Prats i dels Bastoners Estelladors de Prats.

L’11 d’abril, Dilluns de Pasqua, últim dia de celebració, es faran els balls de bastons a les cases de pagès durant el matí. A les 11, a Sant Andreu de Llanars, tindrà lloc una missa. Seguidament, al mateix lloc, la Colla Bastonera de Prats realitzarà diversos balls de bastons.

Sorteig de 6 mones

La Unió de Botiguers i Comerciants de Prats de Lluçanès sortejarà 6 mones entre totes les persones que hagin fet compres en els establiments associats, entre el 2 i el 8 d’abril. Les persones guanyadores es donaran a conèixer Dissabte Sant, 8 d’abril, a la 1 del migdia a Cal Bach.