Cada dia fan falta a Catalunya un miler de donacions de sang per atendre les necessitats dels pacients ingressats en clíniques i hospitals. Per aquest motiu, Prats de Lluçanès acull una campanya de donació de sang i plasma a l’hotel d’entitats l’Espai, aquest dissabte, 17 de desembre, de 17 a 21 hores, i diumenge, 18 de desembre, de 10 a 14 hores.

La sang no es pot fabricar i l’única manera d’assegurar que tothom en disposi és la donació altruista. Des del Banc de Sang fan una crida a donar sang i fer el millor regal per aquestes festes de Nadal. Durant el mes de desembre, la donació baixa pel canvi d’hàbits de la ciutadania.

Inscripcions
Per a ser donant, cal apuntar-se prèviament a donarsang.gencat.cat o al WhatsApp 677 07 17 56.

Un calendari d’advent únic
Al web donarsang.gencat.cat es podrà trobar un calendari d’advent digital, que contindrà missatges d’agraïment de persones que han necessitat sang i curiositats al voltant de la donació.

Qui pot donar sang?
De forma general, pot donar sang qualsevol persona que tingui bona salut sempre que:
• Tingui entre 18 i 70 anys
• Pesi 50 quilos o més
• En cas de ser dona, que no estigui embarassada

Les persones que mai hagin donat sang i tinguin dubte de si poden donar-ne, tenen l’opció d’escriure al WhatsApp del Banc de Sang 677 07 17 56, a les xarxes socials @donarsang o bé a atencioaldonant@bst.cat. També poden trucar al 93 557 35 66.

A més, qui hagi anat a l’estranger pot consultar prèviament el web www.donarsang.gencat.cat/viatges per comprovar si hi ha algun impediment per donar sang.