Prats de Lluçanès organitza una trentena d’activitats i propostes per omplir de màgia i esplendor els espais i carrers del poble durant les festes de Nadal. El programa es durà a terme entre el 15 de desembre i el 6 de gener, i inclou espectacles musicals, tallers infantils, activitats esportives i solidàries, i propostes per dinamitzar els eixos comercials, entre d’altres. Les activitats han estat organitzades per l’Ajuntament de Prats de Lluçanès i el teixit associatiu del poble.

El regidor de Cultura i Festes, Jordi Batriu, explica que el programa de Nadal presenta una oferta d’activitats transversals i pensades per a tots els públics. Batriu també destaca la participació de les entitats del poble en l’organització de les diferents propostes.

Les activitats comencen el dijous, 15 de desembre, amb la xerrada per La Marató de TV3 sobre la salut cardiovascular. Es farà a l’Espai Social de la Gent Gran a les 5 de la tarda i anirà a càrrec del Doctor Miquel Casadevall, amb la col·laboració de l’Àrea Bàsica de Salut (ABS) del Lluçanès. La programació completa es pot consultar en el següent enllaç.

Mercat de Nadal

La plaça de l’Església de Prats de Lluçanès s’omplirà de parades de productes de Nadal durant tot el cap de setmana del 17 i 18 de desembre. L’obertura de l’espai serà el dissabte, i es podrà visitar entre les 10 del matí i les 2 del migdia, i de les 5 de la tarda a les 8 del vespre. Diumenge, el mercat obrirà entre les 10 del matí i les 2 de la tarda.

La vigília de Nadal

El 24 de desembre, durant la vigília de Nadal, la Unió de Botiguers i Comerciants de Prats de Lluçanès convida als infants del poble a portar bastons per fer cagar el tió conjuntament a la plaça Nova, a 2/4 de 12 del matí. A banda, la Colla Gegantera, organitza una nova edició del Txupitassu de Nadal, que es farà al pavelló Municipal a partir de 2/4 d’1 de la nit.

Cap d’Any

El 31 de desembre, l’últim dia de l’any, començarà a les 11 del matí a la plaça de l’Església amb la celebració del Cap d’Any Infantil, organitzada per la Unió de Botiguers i Comerciants. A partir de les 6 de la tarda, a davant de Cal Bach, es durà a terme una nova edició de la Sant Silvestre, amb la modalitat de cursa infantil i adulta. Les inscripcions es faran presencialment abans de la sortida. Més tard, a partir de la 1 de la nit, el pavelló Municipal acollirà la Revetlla de Cap d’Any per donar la benvinguda al 2023.

Els Reis de l’Orient

La Comissió de Reis, encarregada d’organitzar la rebuda als Reis de l’Orient a Prats de Lluçanès, farà l’anunci de l’arribada dels Carters Reials el dijous, 29 de desembre, a les 6 de la tarda pels carrers del poble i a les 7 al Juguem a Prats. Els infants podran donar les cartes als Carters Reials el diumenge, 1 de gener, a partir de les 12 del migdia als jardins de la Farmàcia Vella. La rebuda als Reis de l’Orient es farà el dijous, 5 de gener, amb la Cavalcada Reial pels carrers del poble. L’arribada de Ses Majestats està prevista a les 6 de la tarda pel cantó de Lurdes. Els actes de celebració per l’arribada dels Reis de l’Orient tancaran el mateix dijous a 2/4 d’1 de la nit, amb la Discomòbil Reial a la sala Polivanent.

Programa per a tots els veïns

El programa s’ha repartit en format paper a totes les cases dels veïns del poble perquè puguin consultar detalladament les propostes de Nadal. El díptic va acompanyat d’una postal de l’Ajuntament de Prats de Lluçanès com a mostra de desig d’unes bones festes per a tots els ciutadans del poble. L’aquarel·la i el poema de la felicitació han estat elaborats pels germans Marc Sangrà i Jaume Sangrà, respectivament.