9El municipi de Prats de Lluçanès celebrarà enguany la IX Setmana Europea de la Prevenció de residus. Serà a partir del divendres 17 de novembre i s’allargarà fins al diumenge 26 de novembre.

La Setmana Europea de Prevenció de residus vol transmetre que el millor residu és el que no generem. En aquesta edició, l’eslògan és ‘Donem-li una nova vida!’

Les activitats començaran divendres 17 amb la visita de l’Ecoestació de 9 a 1 a la plaça de la Roca Xica. Els alumnes de 5è i 6è del municipi visitaran  aquest equip mòbil digital que permet la interactuació del públic amb l’objectiu de donar a conèixer de forma lúdica aspectes vinculats amb la gestió dels residus municipals i fomentar la recollida selectiva entre la població.

Aquest mateix equipament s’instal·larà diumenge 19 de novembre a la plaça de l’Església com a activitat del Racó de les Experiències del mercat. Des de les 10 del matí fins a les 2 del migdia, aquest equipament estarà disponible per a tothom qui el vulgui visitar.

El diumenge 26 de novembre s’impulsa el 1r mercat de segona mà. Durant el matí, al carrer Major i a la plaça de l’Església, qualsevol pradenc pot muntar la seva paradeta per poder vendre objectes i així donar una segona oportunitat als materials que ja no utilitzes.

Fes la inscripció abans del dia 22 de novembre a l’Ajuntament de Prats o bé omple aquest document i envia’l a fires@pratsdellucanes.cat.

Setmana Europea de Residus 2017