Durant el primer semestre de 2024, l’Ajuntament de Prats de Lluçanès està dotant 5 equipaments municipals de noves instal·lacions de plaques solars fotovoltaiques. A banda de permetre un estalvi econòmic als veïns i veïnes, l’actuació suposarà un evident estalvi ambiental que reafirma l’aposta del consistori per la protecció del medi natural.

Els equipaments que estrenen la instal·lació dels nous panells solars són l’Ajuntament Vell, l’Escola Bressol La Pitota, l’Espai, el Pavelló Municipal i la Sala Polivalent. Aquests s’afegeixen als edificis municipals on ja es van instal·lar plaques fotovoltaiques en una primera fase del projecte: l’Escola Lluçanès i el Local del Jovent.

L’energia obtinguda a través de les instal·lacions fotovoltaiques de l’Ajuntament Vell, l’Escola Bressol La Pitota i l’Espai garantiran part del consum energètic de les dependències municipals. Per la resta, les instal·lacions del Pavelló Municipal i la Sala Polivalent, s’està treballant en la possibilitat de gestionar l’energia produïda a través d’una comunitat energètica.

En el cas del Pavelló i de la Sala Polivalent, les obres per aconseguir aquests avenços a nivell energètic van acompanyades d’una millora de la coberta de l’edifici. Pel que fa al pavelló, s’està construint una teulada a sobre de l’actual amb l’objectiu de prevenir goteres i millorar l’aïllament tèrmic, mentre que, en el cas de la Sala Polivalent es preveu retirar l’amiant per convertir-la en una construcció lliure de fibrociment.

Un cop finalitzada aquesta fase del projecte, l’Ajuntament té previst seguir amb les instal·lacions fotovoltaiques en altres edificis municipals i noves actuacions per avançar cap a la transició energètica.