L’emissora iCat ha estrenat ‘L’última bruixa’, una producció del Departament de Cultura de deu capítols en format de podcast sobre la persecució contra les dones que repassa episodis i paisatges històrics del país.

Formada per històries enllaçades però independents; que es poden escoltar de manera separada i que tenen un fil conductor comú i una protagonista central; la sèrie segueix les vivències d’una bruixa que, escapant-se d’un famós caçador de fetilleres, es trasllada a diferents localitats de Catalunya en diferents moments de la història i fins a l’actualitat.

El primer capítol està protagonitzat per la bruixa Napa de Prats de Lluçanès. La llegenda de La Napa diu que captava l’atenció dels nens oferint-los llavors de carbassa, un cop a casa els tallava els cabells, els clavava una agulla al cap i acabaven morint. Aquesta bruixa, de nom Maria Pujol i dita Napa perquè vivia a cal Nap, va ser la darrera persona executada a Catalunya com a bruixa l’any 1767, ja que va ser acusada d’assassinar a un infant.

Podeu escoltar el podcast en aquest enllaç.

A Prats de Lluçanès es pot gaudir de la ruta dedicada a aquesta bruixa que ens acosta fins al Roc Foradat o roc de la Bruixa Napa, indret on la llegenda assenyala que la Bruixa Napa preparava els seus beuratges i on hi amagava les gallines que robava. Trobareu més informació la ruta aquí: https://pratsdellucanes.cat/turisme/rutes/ruta-bruixa-napa/