Deixem enrere una altra Festa Major de Sant Vicenç, que ha apostat un any més per una programació participada, completa i per a tots els públics, amb els actes més tradicionals com a columna vertebral.

El regidor de Festes, Jordi Batriu, fa una valoració molt positiva dels tres dies de Festa Major, on s’ha gaudit d’una programació adaptada a tothom i s’ha recuperat l’essència de Sant Vicenç amb els elements de cultura popular que ens defineixen com a poble: ‘Després d’aquesta Festa Major, ha quedat clar que la cultura ens ho fa passar bé. És molt important per a la societat poder compartir aquests moments, de riure i bon humor’, afegeix Batriu.

El dia del patró Sant Vicenç va engegar, com és costum, amb la formació del seguici, acompanyat dels gegants i l’Orquestra Montgrins. En sortir de l’ofici solemne, el seguici va arribar a la plaça Vella per ballar l’esperada Trencadansa, on centenars de persones van seguir l’acte amb emoció plantant cara al fred.

El pregó a càrrec de la Mercè Perernau i Borralleras o la Serenata a peu de pista al pavelló municipal van ser alguns dels actes tradicionals més participats. La programació es va completar amb el concert de Festa Major, la nit de versions amb zona chill out al pavelló, el concert teatralitzat amb ‘2princesesbarbudes’ o la inauguració de l’exposició del músic Joan Tomàs i Parés.

La nit de divendres, el protagonisme va ser per a l’espectacle “L’Home Orquestra” interpretat per en Peyu. L’actuació, que va exhaurir totes les entrades anticipades, va omplir el Pavelló Muncipal, i va oferir un divertit monòleg irònic i sorneguer.

A més, durant els dies de Festa Major la plaça Vella va lluir encara més, amb l’acció artística que ha comptat amb el suport de Konvent. Façanes i balcons es van omplir de domassos cosits per les puntaires de Prats i d’una fotografia gegant i central captada per la fotògrafa Montse Argerich, com una forma d’homenatge a totes aquestes dones que a través de la seva traça i mans creen autèntiques obres d’art.

Galeria de fotografies del seguici i la Trencadansa 2022