El Partit Demòcrata, al costat dels treballadors d’Obradors El grup municipal del PDeCAT a Prats de Lluçanès va emetre un comunicat com a mostra tot el suport als treballadors de l’empresa Obradors S.A. després de saber-se la intenció de la direcció d’acomiadar bona part de la plantilla de la seva planta al poble.

Com a grup municipal ens hem posat a disposició dels treballadors i les famílies per iniciar totes les accions que estiguin a les nostres mans per reduir les conseqüències d’aquesta decisió. Així mateix, també hem fet saber en reiterades ocasions a l’alcalde i a l’equip de govern la nostra voluntat de posar en marxa un grup de treball que permeti coordinar totes les accions que calgui impulsar d’ara endavant des de l’Ajuntament. Obradors ha estat una indústria de referència per a la nostra població des de la seva posada en marxa el 1931. Des d’aleshores, la fàbrica ha donat feina a centenars de famílies i una decisió com la coneguda en els darrers dies és, inevitablement, un sotrac dolorós al que cal donar una resposta conjunta.

Per un referèndum legal, efectiu i vinculant. El govern del President Puigdemont ja ha presentat a la Llei del Referèndum d’Autodeterminació que fixa el marc legal per a la celebració d’un referèndum vinculant el proper dia 1 d’octubre. Aquesta llei garanteix el dret del poble de Catalunya a decidir lliurement el seu futur un cop esgotades durant els darrers anys totes les vies de diàleg i negociació per fer-ho de forma acordada amb l’estat espanyol, seguint exemples recents com els de Quebec o Escòcia.

El referèndum del dia 1 d’octubre serà vinculant i tindrà conseqüències sigui quin sigui el seu resultat. Si hi ha més vots afirmatius que negatius, això implicarà la independència de Catalunya i comportarà que dins dels dos dies següents a la proclamació dels resultats el Parlament de Catalunya celebrarà una sessió per declarar formalment la independència i acordar l’inici del procés constituent. Si hi ha més vots en contra que a favor, això implicarà la convocatòria immediata d’unes eleccions autonòmiques.

L’Ajuntament de Prats de Lluçanès posarà a disposició els seus locals habituals com a centres de votació i els electors podran votar a totes les meses previstes.