Prats de Lluçanès ha viscut un cap de setmana ple d’activitats per tots els gustos per festejar la centenària Fira de Sant Jaume.

El passeig Lluçanès va acollir dissabte la mostra gastronòmica del Lluçanès des de les 8 de la tarda fins ben entrada la mitjanit. Durant les quatre hores, més d’un miler de persones de Prats, el Lluçanès, però també de fora la comarca, van acostar-se als diferents estands per provar les tapes que oferien els establiments participants. A més, es van habilitar diferents zones amb taules, i un espai Chill Out als jardins de Cal Bach.

En l’edició del TastaQmarca d’enguany, els restauradors  de tota la comarca del Lluçanès presents, van augmentar un 50% respecte de l’any passat, de manera que s’oferien més de 20 propostes culinàries diferents. Les tapes s’oferien a un preu d’entre 1 i 4 euros, i hi havia oferta d’aperitius, plats calents, postres, cerveses, vins, còctels, etc…

La vetllada també es va acompanyar de música. Primer, el grup Alí Babrass va animar amb ritmes jazzístics les primeres hores de la mostra. I a les 11 de la  nit, les artistes locals, Natàlia Sanjuan i Vicky Casas, que s’estrenaven sota el nom de Honeymoon, van oferir un repertori de versions a l’espai Chill Out.

L’èxit de participació de la segona edició del TastaQmarca, tant per part dels visitants com dels establiments, consolida el nou format de la mostra gastronòmica, recuperada l’any passat, i es fixa al calendari com una festa imprescincindible d’estiu a la comarca.

La Fira de Sant Jaume va omplir els carrers del centre

La centenària Fira de Sant Jaume va aplegar durant tot el matí de diumenge parades d’artesans, de productors del Lluçanès, firaires i paradetes d’entitats locals i comarcals, que van ampliar l’oferta dominical dels comerços i el mercat.

Alhora, la fira també va comptar amb activitats de notòria rellevància. A la plaça Nova, es va dur a terme la trobada de motos clàssiques, que després d’esmorzar, van fer una ruta pel Lluçanès. I pels carrers del poble es va celebrar la 27a trobada bastonera. La trobada, organitzada pels Estelladors de Prats, va aplegar una desena de colles d’arreu del país, que, després de ballar pels carrers del centre de la vila, va finalitzar amb una ballada conjunta davant de Cal Bach.

El cap de setmana també va comptar amb moltes més activitats. El divendres es va presentar a la Sala de Cal Bach una exposició de projectes editorials sobre la Trencadansa, que encara es podrà visitar uns dies més.  I el diumenge a la tarda, es va celebrar una jornada del Campionat de Bitlles Catalanes del Lluçanès al polígon les Saleres, hi va haver festa de l’escuma al passeig Lluçanès, i el Torneig d’estiu de Futbol Sala del Lluçanès va celebrar una disputada final.