La shopping night de Prats de Lluçanès, el conegut Obrim de Nit, ha celebrat aquest cap de setmana una nova edició per fer pujar la temperatura i fer baixar els preus dels comerços i establiments del poble, ja que la temàtica d’aquesta edició s’ha centrat en els ambients i ritmes tropicals.

Els actes van començar una mica més tard del previst, ja que es va suspendre l’exhibició de zumba salsa a càrrec de PratsSalut amb motiu de les altes temperatures de l’onada de calor.

La plaça Nova va ser l’escenari dels balls llatins amb línia amb Joan i Nuri. A les 8 del vespre, a la plaça de l’Església, va tenir lloc l’exhibició de Zumba Salsa PratsSalut. L’activitat va continuar amb el Taller de Ritmes Llatins amb la Gilda, i tot seguit, cercavila amb Alegria de Rúa, pels carrers del centre.

El fi de festa va arribar als voltants de les 11 de la nit, a la plaça de l’Església, amb animacions i discomòbil a càrrec de Marc Serra.

L’Obrim de Nit és la festa del comerç de Prats de Lluçanès, i està organitzada conjuntament entre l’Ajuntament de Prats de Lluçanès i la Unió de Botiguers i Comerciants. Albert Clara, president de la UBIC, explica que “tant els comerciants com els visitants van quedar satisfets i contents de la participació d’aquesta edició”. Segons Clara les altres temperatures del dissabte van propiciar que la gent sortís una mica més tard, i per això la festa es va allargar una mica més de l’habitual fins ben entrada la mitjanit. La organització calcula que hi van passar més de 500 persones, xifra semblant a edicions anteriors.

Malgrat l’èxit i la consolidació, Clara comenta que de cara els propers anys “s’han d’anar introduint noves activitats i propostes a l’Obrim de Nit per seguir atraient públic, i evitar així que la festa s’estanqui i sigui rutinària”.

L’Obrim de Nit enceta la temporada de rebaixes d’estiu i des de l’Ajuntament es té la voluntat de seguir treballant en la taula de dinamització econòmica per valorar possibles millores perquè Prats torni a ser un pol d’atracció a nivell comercial. D’altra banda, també es treballarà i parlarà amb la resta de pobles per no solapar festes ja existents i fomentar la xarxa Lluçanès mantenint i afavorint totes les festes i  tradicions.