Avui, dia 28 de juny, se celebra arreu del món la diada per l’alliberament sexual i de gènere, que reivindica l’orgull de ser de qualsevol persona, sigui quin sigui el seu sexe biològic, la seva orientació sexoafectiva, la seva identitat sexual o el seu rol de gènere. A Prats aquesta data es commemora amb diverses activitats.

A les 8 del matí, els regidors de l’Ajuntament han fet la hissada de la bandera de l’Arc de Sant Martí, símbol del moviment LGTBI. 

Una altra acció de sensibilització ha estat la pintada amb els colors de la bandera LGTBI del pas de vianants situat al davant de la pilona hidràulica que dona accés al passeig del Lluçanès.

L’objectiu és demostrar amb un petit acte visual que Prats vol ser un poble inclusiu, tolerant i respectuós amb les diversitats sexuals i de gènere. La iniciativa ha estat promoguda per l’equip de govern i s’ha convidat a tots els membres del consistori per poder visibilitzar l’acció.

Així doncs, aquest 28 de juny Prats vol mostrar, un cop més, el compromís per fer efectius aquests drets fent visible la bandera multicolor del col·lectiu.

També vol manifestar el compromís permanent i actiu de lluitar amb més fermesa que mai, contra les discriminacions per raó d’orientació sexual i identitat de gènere en general, i a continuar i consolidar el desplegament de la Llei 11/2014, del 10 d’octubre, en particular, com una eina potent per a la garantia dels drets de totes les persones LGBTI.

Per avançar cap a un poble més respectuós i divers on la normalitat social faci que les persones LGBTI es mostrin tal com són, sense por i amb la plena acceptació dels seus drets, on la discriminació per motiu d’orientació sexual i identitat tingui tolerància zero.

28 de Juny, diada per l’alliberament sexual i de gènere

Vivim en un món que entén que les persones estan dividides en dos tipus: l’home i la dona. I, per tant, que només hi ha dues formes de cossos. Un sistema binari és excloent, obrim més portes! Fem entre tots que Prats de Lluçanès sigui més igualitari i inclusiu!