La Diputació de Barcelona va fer entrega el passat 6 de juliol de dos treballs sobre polítiques d’habitatge a l’Ajuntament de Prats de Lluçanès. El diputat d’urbanisme i habitatge de la Diputació, Josep Ramon Mut, va ser l’encarregat de lliurar-los a l’alcalde del municipi, Isaac Peraire.

El primer dels treballs és el Programa d’Actuació Municipal en matèria d’habitatge (PAMH). És un instrument de planificació en el qual es programen actuacions en els pròxims dos anys en la matèria d’habitatge, a partir d’un procés de definició dels objectius, estratègies i gestió de recursos.

El segon treball que va fer entrega Mut és l’Estudi sobre estratègies i accions municipals per a la mobilització d’habitatges de titularitat privada. Aquest document fa anàlisi i propostes per a la mobilització i gestió de l’edifici d’habitatges de Cal Puigneró. Aquest espai històric necessita estratègies i accions municipals per a cobrir les necessitats i urgències necessàries.

El procés d’elaboració a durat diversos mesos i ha comptat amb la participació de tècnics municipals, els grups polítics de l’Ajuntament i l’equip tècnic de la Diputació de Barcelona.