El cap de setmana del 21,22 i 23 de juliol Prats de Lluçanès s’omplirà d’actes per festejar la centenària Fira de Sant Jaume.

Les activitats començaran el divendres a Cal Bach amb la xerrada i inauguració de l’exposició ‘Projectes de disseny editorial. La Trencadansa de Prats de Lluçanès’ a càrrec de Montse Noguera.

El dissabte al matí les activitats continuaran amb jocs d’aigua al passeig Lluçanès, i al vespre, pren importància la segona edició del TastaQmarca, la mostra gastronòmica del Lluçanès.

El diumenge serà el plat fort i més tradicional de la Fira de Sant Jaume. Durant tot al matí, als carrers del centre del poble s’exposaran productes del Lluçanès, hi haurà mostra d’artesans, firaires i paradetes d’entitats que ampliaran l’oferta del mercat dominical i els comerços locals.

Alhora, a la plaça Nova, es durà a terme la trobada de motos antigues, que faran una ruta pel Lluçanès. La 27a Festa Bastonera o el taller de Globusflèxia a la plaça de l’Església són altes actes que es duran a terme el diumenge 23 al matí.

Per acabar l’intens cap de setmana, a les 6 de la tarda hi haurà festa de l’escuma, torneig de Bitlles Catalanes i la final del torneig d’estiu de Futbol Sala.

Esperada 2a edició del TastaQmarca

El TastaQmarca serà el plat fort de la programació d’aquest cap de setmana. Després de la seva recuperació, l’any passat, enguany, s’amplia l’oferta d’establiments que hi participaran. Els restaurants de la comarca prepararan més de 20 propostes culinàries en format tastet, a preus assequibles d’entre 1 i 4 euros. A partir de les 8 del vespre i fins a la mitjanit, el passeig del Lluçanès i l’espai Chill out dels Jardins de Cal Bach, s’ompliran del bon menjar, regat amb cervesa del Lluçanès i vins de DO catalanes.

La música també servirà per acompanyar aquest gustós vespre d’estiu. La banda Ali Babrass, integrada per 15 músics, amenitzarà la vetllada amb un repertori de música de carrer influenciada per l’estil Second Line i la festivitat de la música tradicional de New Orleans.  A l’espai Chill Out també hi actuarà Honeymoon, el duet de les pradenques Natàlia Sanjuan i Vicky Casas.