Aquest dissabte 22 de gener, dia de Sant Vicenç, el Vicepresident i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, ha visitat Prats de Lluçanès per anunciar la finalització de l’eix del Lluçanès. Ho ha fet en el marc de la Festa Major de Sant Vicenç, acompanyat de l’alcalde i de regidors i regidores.

Segons ha exposat Puigneró, el departament de Territori impulsarà la finalització de l’Eix del Lluçanès, la carretera C-62 que connecta el Lluçanès, Osona i el Berguedà i, per tant, l’Eix del Llobregat amb l’Eix Transversal.

El projecte, que millorarà la seguretat de la via, dona resposta a una reivindicació territorial i el Departament l’elaborarà de la mà dels alcaldes i alcaldesses del Lluçanès. De fet, aquesta acció és un dels grans objectius a assolir per l’actual equip de govern, inclòs dins el pla d’actuació municipal.

Es tracta d’un tram de 2,6 quilòmetres al terme municipal de Sagàs que ara s’executarà amb l’objectiu de millorar-ne la seguretat. Puigneró ha explicat que el Departament treballa en la previsió inicial que al llarg de l’any 2022 s’actualitzi el projecte, que data del 2018, així com la seva tramitació ambiental, amb la voluntat de licitar les obres a finals d’aquest mateix any i iniciar-les a finals del 2023.

El projecte, que estima el valor de l’obra en poc més de 8 milions d’euros, defineix un traçat alternatiu a l’actual amb la finalitat de disminuir els revolts, unificar l’amplada de la calçada de la C-62 i millorar la comoditat de la conducció. A més, el projecte permetrà el desplaçament dels veïns del Lluçanès a treballar, amb seguretat i comoditat, a les comarques del Berguedà i Osona, amb la qual cosa facilita l’arrelament al territori.