El primer ple de l’Ajuntament de Prats d’aquest 2022 va aprovar l’expedient de contractació de les obres de rehabilitació del Teatre Orient per valor d’1.214.619,99 euros. D’aquesta manera doncs, l’Ajuntament fa un pas més per tirar endavant un dels principals projectes d’aquesta legislatura.

Segons ha detallat l’alcalde, Jordi Bruch, amb els fons obtinguts del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) i la Diputació de Barcelona es compta amb el 50% del cost de les obres cobert, ja que suposen més de 680.000 euros. Es preveu que a partir del setembre comencin els treballs de rehabilitació. El punt es va aprovar amb les abstencions d’ERC Prats i el RAP.

D’altra banda, també destaca l’aprovació d’una nova línia de subvencions dirigida als comerços i establiments del poble. Els ajuts es divideixen en tres tipologies: subvencions per a la modernització d’establiments, al foment de l’ocupació i per a la creació de noves empreses.

Segons va detallar Jordi Bruch la nova convocatòria estarà oberta a tots els sectors comercials i empresarials i s’hi destinaran 26.000 euros del pressupost. L’objectiu d’aquests ajuts és crear ocupació i incentivar la contractació de personal a l’atur, afavorir i promoure la modernització dels establiments comercials i promoure la implantació de noves activitats empresarials al municipi, principalment de sectors no existents al sector comercial. Properament es donaran a conèixer les bases i el termini de presentació de sol·licituds.

Per altra banda, també es va aprovar una altra línia d’ajuts destinats a la rehabilitació d’habitatges desocupats que es destinin a lloguer. L’import màxim previst per a cada actuació de rehabilitació s’estableix en 850 euros,  augmentant la partida un 70% respecte l’edició de l’any passat.

Des dels grups municipals d’ERC Prats i el RAP es van valorar positivament les línies d’ajuts, que es van aprovar per unanimitat.

A més, també es va aprovar el Pla de Transició Energètica de Prats, redactat per la Diputació de Barcelona, que recull les principals accions que han d’ajudar a complir amb els objectius del Pacte dels Alcaldes per al 2030. En una línia semblant, es va aprovar el pacte de les alcaldies d’Europa per reforçar l’acció per una Europa més justa i climàticament neutra.

Així mateix, es va aprovar de manera unànime la pròrroga i l’adhesió al Pla Comarcal per a la Igualtat per raó d’orientació sexual i identitat de gènere així com la pròrroga al Pla Comarcal d’Igualtat de Gènere d’Osona

La sessió va aprovar la delegació al Consorci d’Osona de Serveis Socials per a la gestió del servei de teleassistència i l’adhesió de nous serveis socials. També van prosperar els dos punts entrats per urgència: l’increment salarial del complement específic per l’any 2022 del 2% i la modificació del lloc de treball d’auxiliar d’arxiu a auxiliar d’arxiu i bibliotecari.

Pel que fa a l’apartat de mocions se’n van presentar tres. La primera moció d’ERC Prats per la creació d’una biblioteca de les coses a Prats. Bruch va exposar que actualment l’equip de govern no compta amb la planificació ni el pressupost per tirar endavant la proposta. A més, la regidora d’Acció Social, Montserrat Juvanteny, va especificar que una acció semblant ja s’inclou en la planificació del Pla Local de Salut de Prats. La moció no va prosperar.

Una segona moció d’ERC Prats en defensa del cànon de residus a Catalunya va comptar amb els suports de tots els grups, com també la tercera moció conjunta per aclarir la veritat sobre els atemptats de Barcelona i Cambrils del 17 d’agost.

l’apartat de precs i preguntes, des del grup d’ERC Prats van traslladar algunes reflexions al voltant de la Fira de Santa Llúcia, les Festes i la ubicació dels carters reials, han preguntat per l’augment de tones de voluminosos recollides, així com la situació de l’oficina de Mossos de Prats.

Des del RAP, han preguntat al voltant de les al·legacions de la planta de Fumanya, el reconeixement de la comarca del Lluçanès i els talls en el subministrament elèctric, entre d’altres.

Recupera la sessió del ple aquí.