Aquest diumenge, 26 de febrer, els carrers de Prats es van omplir de confeti, comparses, carrosses i disfresses. A les 12 del migdia, la rua del carnestoltes va passar pels carrers de Prats i petits i grans van gaudir com mai d’aquest dia tant esperat. Els Balls dels Romeus iLa Pitota també van fer acte de presència. Aquesta dansa tradicional es va recuperar als anys 80, després de més de 60 anys sense ballar-se. La dansa és ballada per nens i joves que representen els Romeus, i un d’ells és el Pare Abat, protagonista del ball en ser alçat per la resta de balladors amb els seus mocadors al so del flabiol.

A la plaça Vella, el Rei Carnestoltes va pronunciar l’esperat pregó, davant del nombrós públic assistent.

Enguany, els joves del Casal del Jovent han estat els encarregats de fer la carrossa del Rei Carnestoltes i d’ajudar-lo durant tota la rua. També van preparar el dinar popular de la Sala Polivalent i van servir a tots els comensals (unes 200 persones). Botifarra, mongetes, pa amb tomàquet i coca.

Tot seguit, Mar i Gislèn van amenitzar la sobretaula amb un espectacle pels més petits.

Els guanyadors del concurs de carrosses van ser els “Massai Ficats”, que anaven disfressats d’una tribu africana. Aquesta disfressa, sense dubte, fou una de les més comentades durant tota la rua.

Els guanyadors de les comparses van ser els “Reanimator”, que parodiaven un equip de personal sanitari que reanimaven a la desapareguda Rita Barberà.

A la següent galeria d’imatges podeu veure’n un petit recull.