El dia internacional de les dona treballadora se celebra el 8 de març de cada any i està reconegut per l’Organització de les Nacions Unides (ONU). És un dia aprofitat tradicionalment per reivindicar el feminisme. Aquest dia commemora la lluita de la dona per la seva participació, juntament amb l’home, al camp del treball i a la societat en general.

La instauració d’aquesta data com a Dia Internacional de la Dona és fruit d’un llarg procés. Sovint s’atribueix la celebració de la data a l’incendi ocorregut el 1908 a la fàbricaCotton Textile Factory de Washington. Allà un grup de treballadores va declarar una vaga en protesta per les insuportables condicions de treball que vivien.

Tot i que han passat molts anys des d’aquesta reivindicació, sovint ens trobem amb greus diferències en les condicions laborals i socials entre els homes i les dones. És per això que la lluita ha de continuar. Des de l’Ajuntament de Prats de Lluçanès, ens sumem a aquesta lluita i és per això que desde la regidora de Cultura hem programat un seguit d’actes al voltant del 8 de març.

El primer dels actes serà el divendres dia 3 març, amb el primer Sopar de dones de totes les edats. A partir de les 8 del vespre, a la Sala Cal Bach, les dones de Prats de Lluçanès compartiran menjar, experiències, música, lectura, ball i tot el que elles vulguin. Les participants a la jornada, a més de portar una part del sopar, contruiran un collage amb objectes personals en desús. Organitza: Col·lectiu Fem Safareig.

El diumenge dia 5 de març, a les 12 del migdia, podrem gaudir de l’espectacle DEJÀ VU / LA TIETA pels carrers del mercat dels diumenges. Una proposta de dansa teatralitzada amb poemes propis de Núria Serra, coreògrafa resident a Moià, que reflexionen entorn de la feminitat i els sentiments de qualsevol dona. Una visió particular del món femení des d’un punt de vista dolç i màgic.

Els actes centrals seran el dia 8 de març, amb l’Hora del Conte amb La Fetillera, col·lectiu feminista del Lluçanès, a la Biblioeteca Municipal Sant Jordi, la Pintada del mural “Tu també hi pintes molt” a l’Avinguda Pau Casals i el Taller de Risoteràpia a càrrec de Marc Franquesa, a l’Espai Social de  la Gent Gran.

El divendres dia 10 de març tindrem la oportunitat de tornar a viure l’Hora del Conte amb La Fetillera, aquesta vegada al Centre Obert (Casal del Jovent). A les 8 del vespre, dins del programa “Anem de tard”, la historiadora manresana Conxita Parcerisas de l’Associació Memòria i Història farà una xerrada per explicar la situació de les dones durant la Guerra Civil espanyola.

Us animem a participar a tots els actes!