Aquesta última setmana el nombre de casos de Covid-19 a Prats de Lluçanès ha augmentat de forma exponencial, tal i com explica l’alcalde Jordi Bruch en aquest vídeo. En aquests darrers dies s’han detectat 38 nous casos positius al nostre poble.

L’Ajuntament està en contacte permanent amb els professionals dels serveis sanitaris de l’ABS Lluçanès i el Departament de Salut per seguir l’evolució dels casos de Covid-19 i prendre les decisions necessàries segons l’evolució dels propers dies.

Des de l’Ajuntament de Prats demanem a la ciutadania que redueixi el contacte amb la resta de bombolles els propers dies. Cal evitar la interacció social fora del teu grup de convivència.

El 75% dels contagis són fruit de la transmissió entre bombolles familiars diferents, per tant, no es pot abaixar la guàrdia i cal recordar que la pandèmia ens afecta a tots.

Les persones que hagin estat en contacte estret amb un positiu no poden sortir de casa i cal que respectin l’aïllament domiciliari, tot i que el resultat del test PCR hagi sortit negatiu, ja que en alguns casos la càrrega viral no és prou alta per ser detectada. Complir amb l’aïllament domiciliari és clau per controlar la pandèmia i evitar l’augment de contagis.

Mentre no s’assoleix el 70% de vacunació establert pel Departament de Salut que ens ha d’ajudar a assolir la immunitat de ramat, la millor forma d’evitar els contagis és portar sempre mascareta, mantenir les distàncies, una bona higiene de mans i ventilar tant com sigui possible els espais tancats.

Borsa Solidària de Prats

Davant aquest augment de casos, es reactiva la Borsa Solidària de Prats per ajudar a les persones que visquin soles i necessitin ajuda o als grups bombolla que no puguin sortir de casa, com anar a fer la compra, anar a comprar medicaments, entre d’altres. Les persones que necessitin suport poden posar-se en contacte a través del Whatsapp municipal 661 545 638.

Has patit la covid-19?

Vols compartir-ho per ajudar a No abaixar la guàrdia? Envia’ns un vídeo gravat en horitzontal al whatsapp 661 545 638 i el difondrem!

Només junts i amb responsabilitat frenarem la pandèmia.